Televisie

Verkiezingen..

Goedemorgen Nederland Voor Naima Azough, negende op de lijst van Groenlinks, is het een spannende dag: gaat zij het halen of niet? Verder komen bekende Nederlanders als Peter R. de Vries en Catherine Keyl aan het woord over de verkiezingen. Nederland 1, 7.00 uur.

Mir@kel Gisteren lijsttrekkers in het debat van het Jeugdjournaal, vanmiddag bedienen zij opnieuw de jeugd. Onder anderen Mat Herben, Jan Marijnissen, Femke Halsema en André Rouvoet reageren op vragen van kinderen. 'Waarom droeg meneer Wouter Bos toen hij staatssecretaris was wel een stropdas en nu hij lijsttrekker is ineens niet meer?'. Nederland 3, 17.00 uur.

B & W Te gast zijn de voormalige lijsttrekker van Groenlinks, Paul Rosenmöller, opiniepeiler Maurice de Hond en de speechschrijver van VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm, Frits Huffnagel. Zij discussiëren onder leiding van Inge Diepman over de cruciale momenten uit de afgelopen verkiezingscampagne. Nederland 3, 19.25 uur.

NOS Actueel Avondvullend programma rondom de verkiezingsuitslagen. In samenwerking met alle actualiteitenrubrieken live vanuit de Tweede Kamer. Presentatoren Maartje van Weegen, Pieter Jan Hagens en Ferry Mingelen verzorgen de uitslagen. Even na negen uur, na het sluiten van de stembussen volgt de voorlopige prognose. Tegen tien uur hoopt de NOS met een 'zeer betrouwbare prognose' te komen. Rond middernacht leidt Paul Witteman het slotgesprek met de lijsttrekkers van de grootste partijen. Nieuw zijn de bijdragen van verschillende aandere programma's. Zo praat Cees Grimbergen (Rondom 10) met kiezers over 'nieuwe' en 'oude' politiek, ontbijten Katja Schuurman en Bridget Maasland (Lijst 0) met lijsttrekkers Balkenende, Zalm, Bos en Marijnissen, en discussieert Felix Meurders (De leugen regeert) over de rol van de journalistiek in de campagne. Muzikale optredens zijn er van Margriet Eshuis, Maarten Peters en Henk Westbroek met zijn band. Cabaretier Dolf Jansen levert tussendoor zijn eigen bespiegelingen. Nederland 2, 20.15 uur.

Verkiezingsavond 2003 Ook bij RTL 4 de hele avond aandacht voor de verkiezingen. In de studio te Hilversum ontvangen parlementair verslaggever Frits Wester en het trio Frits Barend, Henk van Dorp en Jan Mulder gasten als Rogier van Boxtel, Herman Heinsbroek en Neelie Kroes. De presentatie van de gehele avond is in handen van Rick Nieman, Suzanne Bosman presenteert de binnendruppelende uitslagen. Vlak na het sluiten van de stembussen, om 21.00 uur, volgen de voorspellingen op basis van exit-polls. Muzikale optredens zijn er van de groep Golden Earring, die drie songs ten gehore brengt. RTL 4, 20.30 uur.

Radio 1 Ook op de radio een avondvullend programma over de uitslagen, rechtstreeks vanuit het Tweede Kamergebouw. Presentatie is in handen van Rob Trip en Bert van Slooten.

Tevens is het slotgesprek op televisie van Paul Witteman met de lijsttrekkers te horen. Radio 1, 20.00 uur.

Business Nieuws Radio Dig Istha, Rudolf de Korte, Marnix van Rij, Remi Poppe en Peter Rehwinkel laten hun licht schijnen over de verkiezingen. Oud-journalist Cees Mijnten en publicist Thomas van der Dunk leveren tussentijds commentaar. Business Nieuws Radio, 20.00 uur.

WWW.Nederlandkiest.nl Op deze gezamenlijke website trachten de tv-rubriek NOVA en de NOS vanaf 18.00 uur zo veel mogelijk verse verkiezingsuitslagen te presenteren, compleet met vergelijkingen uit eerdere verkiezingen. Via een knop kunnen bezoekers vragen formuleren voor het slotgesprek dat Paul Witteman met de lijsttrekkers zal houden.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.