Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Als alles goed gaat, wordt Ad Melkert zaterdag gekozen tot lijsttrekker van de PvdA. Gesprek met de nieuwe leider. Verder de financiële narigheid bij Maastrichts trots, de voetbalclub MVV. Nederland 1, 20.17 uur.

Muziek

Paradisolife Nithin Sawhney studeerde rechten, maakte furore met het komisch duo Secret Aseans, maar belandde uiteindelijk in de hippe Londense underground jazz. Het programma gaat vooral over de verschillende muziekculturen die hij gebruikt. Nederland 3, 19.27 uur.

Amusement

Copyright Mens Portret van cabaretière Lenette van Dongen. Nederland 1, 16.20 uur.

Expeditie Robinson Finale van het realitysoap met de meeste honger. De winnaar gaat naar huis met een prijs van 50 duizend euro. De slag gaat tussen drie nog overgebleven finalisten. Net 5, 20.30 uur.

Documentaire

Dokwerk Het elfjarige meisje Desi gaat overdag keurig naar school, maar weet nooit waar ze 's nachts zal slapen. Haar moeder overleed toen ze nog een baby was, en haar vader woont bij een nieuwe vriendin. Soms slaapt ze bij haar vader of grootmoeder, heel vaak ook bij vriendinnen. De film won op het Nederlands Filmfestival in Utrecht het Gouden Kalf voor de beste lange documentaire. Nederland 3, 20.40 uur.

7-Dagen Een Franse politicus tipte hem onlangs als toekomstig premier. Reden te meer om Dick Benschop, staatssecretaris voor Europese Zaken, te volgen in de aanloop naar de Euro-top in het Belgische Laak. Nederland 3, 22.05 uur.

Dossier: onheilige oorlog Documentaire over Afghanistan onder de Taliban. De journaliste Saira Shah, Afghaanse van huis uit, bezoekt haar vaderland om te zoeken naar drie meisjes in een eerdere film van haar. Deze drie waren getuigen van de executie van hun eigen moeder. RTL 4, 23 00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden