Televisie

The Next Pop Talent

Zaterdag, SBS 6, 19.55 uur

SBS 6 waagt nog maar eens een poging met een talentenjacht. De kleine variatie zit hem in de hendel die juryleden Stacey Rookhuizen, Ruud de Wild, Glennis Grace en Xander de Buisonjé kunnen overhalen als hetgeen op het podium ten gehore wordt gebracht ze niet zint.

Verborgen verleden

Zaterdag, Nederland 2, 20.15 uur

Acteur Waldemar Torenstra, bekend van films als De gelukkige huisvrouw en tv-series als Divorce, stuit tijdens een zoektocht in binnen- en buitenland op ongelooflijke verhalen. Zijn voorouders blijken in verschillende perioden een belangrijke rol te hebben gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Opium

Zaterdag, Nederland 2, 22.35 uur

Cornald Maas neemt met arabiste Petra Stienen het cultuurnieuws door, cabaretier Mike Boddé en actrice Hadewych Minis vertellen over hun show Vrij met Hadewych en Mike, acteur Peter Blok bespreekt zijn hoofdrol in de nieuwe dramaserie Lieve Liza en er is een optreden van zangeres Izaline Calister.

De overnachting

Zaterdag, Radio 1, 00.00 uur

Willemijn Veenhoven ontvangt in het Amsterdamse College Hotel de ambitieuze radio- en tv-presentator Marc de Hond, die momenteel ook te zien is in de theatervoorstelling LULverhalen. De Hond liep in 2002 een dwarslaesie op. Het heeft zijn leven veranderd, maar niet verslechterd. Hoe kan dat?

Kunststof TV

Zondag, Nederland 2, 18.05 uur

Choreograaf Ed Wubbe vertelt over Le Chat Noirvan het Scapino Ballet. Pia Douwes en Rick Engeles over hun hoofdrollen in het toneelstuk Kramer vs. Kramer, naar de beroemde film met Dustin Hoffman uit 1979. Schrijfster Marion Pauw over haar roman De Wilden.

Shot on location

Zondag, Nederland 2, 18.50 uur

Hoewel de Nederlandse misdaadfilm Van God los uit 2003 het verhaal vertelt van de Bende van Venlo, werden de opnamen gemaakt in Haarlem en IJmuiden. Presentator Tom Barman praat met regisseur Pieter Kuijpers over deze keuze. Ook vertelt Tygo Gernandt hoe hij zich voorbereidde op zijn hoofdrol.

Andere tijden

Zondag, Nederland 2, 21.20 uur

In 'De komst van het schijfje' reconstrueert Andere tijden de introductie van de 'Compact Disc' door Philips in 1983. In samenwerking met concurrent Sony zette Philips met de cd een wereldwijde standaard, die de kwakkelende muziekindustrie een grote dienst zou bewijzen, en het blazoen van Philips oppoetste.

In goed gezelschap

Zondag, Nederland 3, 21.25 uur

De VARA was blijkbaar in zijn nopjes met de improcomedy onder leiding van Thomas van Luyn en Sara Kroos, want kort na het einde van seizoen 1 begint een nieuw seizoen. Ditmaal niet meer op maandag- maar op zondagavond, en met nieuwe comedians, zoals Brigitte Kaandorp en Ali B.

Talking 'bout my generation

Zondag, RTL7, 22.15 uur

Harry de Winter beleeft zijn comeback als tv-presentator. Zijn Wintertijd is ingeruild voor dit aanverwante format, waarin drie muziekliefhebbers van verschillende leeftijden aan tafel zitten. Vanavond Americana-adept Mart Smeets, rapper Kleine Viezerik en singer-songwriter Case Mayfield.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden