Televisie

Actualiteiten Twee Vandaag Vorige week hield de Rijksrecherche een medewerker van de AIVD aan op verdenking van het verstrekken van geheime informatie....

Nederland 2, 17.58 uur.

Amusement Man bijt hond Aandacht voor merklappen. Verder schuiven we aan bij een man die ooit kluizenaar is geweest. In De Veerkampjes zijn Tonnie en Hannie het niet eens over wat de beste vakantiebestemming is: Turkije of Spanje. Intussen stoeit Nel met haar mobiele telefoon. Nederland 1, 18.55 uur.

PaPaul De Zonnebloem meert af, ter ondersteuning van de actie om een nieuwe vakantieboot te laten varen voor gehandicapten en chronisch zieken. Verder is er een optreden van Danny de Munk.

Nederland 3, 20.00 uur.

Praatprogramma TROS TV show Een terugblik op het interview dat Ivo Niehe in 1998 had met de zondag overleden Christopher Reeve. Reeve is vooral bekend van zijn rol als Superman. Nederland 2, 20.25 uur. Het Elfde Uur Te gast zijn Catherine Keyl en Ebru Umar. Keyl schreef een boek over de integratie van buitenlanders in Nederland. Ze wil het negatieve beeld van Marokkanen veranderen. Umar vindt dat Turken moeten kiezen tussen Turkije en Nederland. Nederland 1, 21.50 uur.

Barend & Van Dorp Te gast is PvdA-Kamerlid Jeltje van Nieuwenhoven. Haar partij heeft haar voorgedragen als gedeputeerde voor de provincie Zuid-Holland. Ze verlaat daarom de Tweede Kamer. Van Nieuwenhoven werd in 1981 Kamerlid. Van 1998 tot 2002 was zij de eerste vrouwelijke Kamervoorzitter. Ook te gast is cabaretier Hans Dorrestijn. Hij is in het theater te zien met zijn nieuwe programma Het Naakte Bestaan, samen met pianist Martin van Dijk. Dorrestijn viert dit seizoen zijn dertigjarig theaterjubileum. RTL 4, 22.50 uur.

Informatief Ik mis je Wynanda en Retse Talfsma hebben twee zonen: Klaas en Alex. Bij de geboorte van Alex blijkt dat hij het syndroom van Down heeft. Als Alex 7 jaar is wordt besloten dat hij voor een proefperiode uit huis wordt geplaatst. De proefperiode gaat prima. Daarom wordt besloten Alex definitief naar een gezinsvervangend tehuis te brengen. Alex heeft het prima naar zijn zin. Tot op die ochtend. Alex is alleen in de keuken. Hij klimt op het aanrecht, te dicht bij het vuur van het fornuis. Hij vat vlam, begint te gillen, maar er komt pas heel laat hulp. Te laat. Wynanda en Retse zien Alex pas in het ziekenhuis, helemaal in het verband. Een paar uur later overlijdt hij. De familie Talfsma maakt samen met Marion Lutke een film over het korte leven van Alex, die onverwacht uit hun leven werd weggerukt. Nederland 1, 22.35 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden