Televisie

Praatprogramma..

Schepper & Co Presentatrice Jacobine Geel spreekt drie armoedebestrijders. Clara Sies oprichtster van de voedselbank in Rotterdam, Ger Jaarsma, voorzitter van de NVVK, de branchevereniging van de schuldhulpvereniging. Te gast is dominee Aafko de Vries uit Hellendoorn. Vorig jaar stuurde hij de rekening voor de door zijn diaconie betaalde steun aan armen naar politiek Den Haag. Hij komt vertellen of die rekening door minister De Geus ook betaald is.

Nederland 2. 17.10 uur.

De Wereld draait door In de aanloop naar de verkiezingen krijgen presentatoren Matthijs van Nieuwkerk en Claudia de Breij iedere dag een lijsttrekker als tafeldame of -heer. Vaste gasten als Giel Beelen en Marc-Marie Huijbregts staan hun plaats af en worden voor deze speciale gelegenheid afgelost. Als eerste lijsttrekker schuift Femke Halsema van GroenLinks aan.

Nederland 3, 19.30 uur.

Nederland Kiest Live vanuit het Haagse café Dudok een debat tussen André Rouvoet, lijsttrekker en fractieleider van de ChristenUnie en Alexander Pechtold, D66-lijsttrekker en oud-minister van bestuurlijke vernieuwing en koninkrijksrelaties. De presentatie wordt verzorgd door Joost Karhof en Clairy Polak.

Nederland 2, 22.15 uur.

Informatief

Radar De komst van Media Markt heeft de elektronicabranche stevig opgeschud. De keten profiteert flink van haar goedkope imago. Maar hoe terecht is dat?

Nederland 1, 20.30 uur.

Drama

Keyzer & De Boer Advocaten De gezamenlijke dramaserie van KRO en NCRV begint aan het tweede seizoen. De nieuwe serie telt zestien afleveringen en speelt zich weer af op een klein advocatenkantoor in Amsterdam-Zuid. In aflevering 1, De Aanslag, wordt vastgoed-eigenaar Moors vermoord en wordt de man die wordt verdacht van de opdracht tot de moord, de zware crimineel Linthout, verdedigd door twee advocaten van het kantoor.

Nederland 1, 22.05 uur.

Documentaire

De slag aan de Somme Eerste van twee afleveringen over de slag aan de Somme tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij deze slag vielen meer dan een miljoen slachtoffers. Deel 2 wordt volgende week maandag uitgezonden.

België 2, 20.50 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden