Televisie

Radio en Televisie..

Informatief

Een verloren oorlog In verband met de eindexamens, waarin dit jaar de oorlog in Vietnam (1964 - 1973) een thema is, zendt de VPRO tot en met 12 mei op zijn digitale tv-kanaal/Geschiedenis documentaires, reportages en archiefmateriaal over dit onderwerp uit. Voorwaarde is dat men over digitale televisie beschikt. Of internet, want veel materiaal is beschikbaar via www.omroep.nl/geschiedenis.

Zestien miljoen rechters Wanneer ontspoort baldadig jongerengedrag in criminaliteit? Advocaat mr. Marcel van Gessel en officier van justitie mr. Oebele Brouwer bespreken een zaak van jongeren die gewelddadig de confrontatie zoeken met leeftijdgenoten. De presentatie doet Astrid Joosten. Nederland 3, 21.10 uur.

Crazy Nederlandse blauwhelmen zijn gestationeerd geweest in onder meer Libanon, Cambodja en ex-Joegoslavië. Met behulp van films, video`s, foto`s worden in de documentaire Crazy herinneringen opgehaald, die eindigen bij Srebrenica in 1995. Het is een verhaal over verantwoordelijkheid, ontsteltenis, angst, liefde, totale onmacht en dood. Nederland 1, 23.20 uur.AmusementVilla Felderhof In een nieuwe reeks van de invoelende interviewserie ontvangt Rik Felderhof aan de Côte d`Azur de gehandicapte presentatrice Lucille Werner en pianovirtuoos Wibi Soerjadi. Werner praat onder meer over haar jeugd in Colombia en Soerjadi over zijn liefde voor snelle auto`s en Donald Duck. Nederland 1, 21.00 uur.FilmsDoor David SneekHow to Lose a Guy in 10 Days (Donald Petrie, 2003). Allebei hebben ze een verborgen agenda. Ben (Matthew McConaughey) heeft gewed dat hij binnen tien dagen een vrouw verliefd kan maken. Andie (Kate Hudson) wil voor een tijdschriftartikel laten zien dat ze in tien dagen een beginnende relatie kan verwoesten, door alles te doen waarmee een vrouw haar minnaar kan irriteren. Dat is het uitgangspunt van de romantische komedie How to Lose a Guy in 10 Days en beide acteurs vermaken zich er goed mee. Net 5, 20.30 uur.Patriot Games (Phillip Noyce, 1992). CIA-agent Harrison Ford voorkomt in Londen een moordaanslag op een lid van het koninklijk huis. Hij wordt daarna zelf het doelwit van de IRA, in degelijke thriller naar het gelijknamige boek van Tom Clancy. Veronica, 20.35 uur.Nederland 1, 23.20 uur.

Amusement

Villa Felderhof In een nieuwe reeks van de invoelende interviewserie ontvangt Rik Felderhof aan de Côte d`Azur de gehandicapte presentatrice Lucille Werner en pianovirtuoos Wibi Soerjadi. Werner praat onder meer over haar jeugd in Colombia en Soerjadi over zijn liefde voor snelle auto`s en Donald Duck. Nederland 1, 21.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden