Televisie

Actualiteiten..

Muziek

Passaat Tweede deel van de NPS-serie over 'wereldmuziek': muziek uit alle windstreken, veelal in gefuseerde vorm met andere muzieksoorten. Vanavond aandacht voor highlife, de muziek afkomstig uit Ghana. Hoofdpersoon is de muzikant 'Sloopy' Mike Gyamfi, gestationeerd in Amsterdam en Accra. In Ghana een grote ster, hier nauwelijks bekend. Nederland 3, 23.40 uur.

Sport

Studio Sport Onder meer aandacht voor tennissen: de Ordina Open in Rosmalen, en voor wielrennen: de Ronde van Zwitserland. Nederland 2, 19.32 uur.

Praatprogramma

In de schaduw van het nieuws Winkeliers praten met Leo Fijen over het dilemma 'honkbalknuppel of hands up?', oftewel: wat de doen met winkeldieven? Nederland 1, 21.50 uur.

Documentaire

Verhoogd risico Derde deel uit een tiendelige reeks korte documentaires. Vanavond over een kapitein bij de Luchtmobiele brigade die er achter komt dat hij homo is. Nederland 3, 19.30 uur.

Andere Tijden Geschiedenisprogramma, ditmaal over de ophef rond Paul Verhoevens speelfilm Spetters in 1980. Zijn schets van de toenmalige jeugdcultuur in Nederland was zo realistisch dat er fel protest volgde uit de hoek van homo- en vrouwenbeweging. Betrokkenen van toen blikken terug. (Herhaling) Nederland 3, 20.30 uur.

Informatief

Aperitivo Esther Duller praat met Nada van Nie en psychologe Pieternel Dijkstra over verlegenheid. Dijkstra schreef een boek over dat onderwerp.

RTL 4, 17.05 uur.

RTL Boulevard Eerste vertoning van de nieuwe clip van 'Idol' Joël. De heren van Jiskefet vertellen over hun werk en bijbanen, en aandacht voor het naderende vertrek van Eef Brouwers bij de RVD.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden