Televisie

Actualiteiten..

Informatief

Keerpunt In deze aflevering in een reeks over kantelpunten in de geschiedenis aandacht voor de mijnramp in Marcinelle in 1956, waarbij 262 mijnwerkers omkwamen. Canvas, 20.45 uur.

11 Miljoen rechters Tweede aflevering van een juridische programmaserie waarin waargebeurde rechtszaken worden gereconstrueerd en waarbij het publiek op de stoel van de rechter gaat zitten. Presentatie: Astrid Joosten. Nederland 3, 21.10 uur.

Bij ons thuis Duizenden kinderen fungeren thuis als mantelzorgers. In het opvoedmagazine Bij ons thuis een portret van de 11-jarige Iris die zorgt voor haar zieke moeder. Zij moet haar met alles helpen: wassen, naar het toilet gaan, eten en aankleden. Nederland 2, 16.55 uur.

Man bijt hond Een reportage over Riek Westerhof, die in de ban is van geluid. Zoals een schilder een landschap maakt met behulp van zijn ogen, maakt Riek `klankschappen` met behulp van haar oren. Volgens Riek worden de geluiden om ons heen te vaak afgedaan als lawaai of geluidsoverlast en moeten we de schoonheid ervan weer leren ontdekken. Nederland 1, 18.55 uur.

Radar Het consumentenprogramma neemt relatiebemiddelingsbureau Up2date onder de loep. Radar kreeg veel klachten binnen over de slechte kwaliteit van de matches die worden gemaakt: een kroegtijger werd gekoppeld aan iemand die niet van uitgaan houdt en een ander heeft zelfs nog nooit een match gehad. Dit terwijl soms duizenden euro`s aan inschrijfgeld is neergeteld. Nederland 2, 20.30 uur.

Praatprogramma

Holland Sport Op de massagetafel bij Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk ligt tweevoudig olympisch kampioen Jochem Uytdehaage, die vorige week tijdens het EK Allround na een botsing met Carl Verheijen zijn binnenste knieband scheurde. Nederland 3, 20.20 uur.

Amusement

Laughing matters Registratie van Sudomotorisch, de cabaretshow van Leo Alkemade en Roel Bloemen, die in 2000 doorbraken op het Groninger Cabaret festival. Nederland 2, 23.00 uur.

Herman Finkers Tweede deel van zijn show De zon gaat zinloos onder, morgen moet ze toch weer op. Herhaling van zaterdag. Nederland 3, 23.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden