Televisie

Sport..

The golden kid Documentaire over een man wiens leven wordt gekenmerkt door armoede, de felle lichten van het voetbalstadion, dubieuze praktijken, drugs, politiek, een turbulent liefdesleven, marketingacties om zijn naam te exploiteren en heel veel geld. Het gaat over voetballer van de eeuw Diego Maradonna. Hij werd geboren op 30 oktober 1960 in de sloppenwijken van Buenos Aires. Nederland 3, 20.30 uur. InformatiefSoeterbeeck Nederland telt circa 33 duizend harddrugsverslaafden. Ze zijn lui en afkicken valt reuze mee, vindt de Engelse psychiater Theodore Dalrymple, die deze mening opschreef in het boek Drugs, de mythes en de leugens. Presentator Wilfred Kemp praat hierover met pastor Nellie Versteeg, psychiater Ineke de Bruin en criminoloog Chris Rutenfrans. Nederland 2, 17.10 uur. Opgelicht Ben en Janneke Zwiers uit het Drentse Nijeveen hebben de ideale plek gevonden voor hun droomhuis. Ze leren Gert van Driel van bouwbedrijf Driehuis kennen doordat hun kinderen op dezelfde school zitten. De bouw gaat mis, Driebouw gaat failliet en Van Driel is spoorloos. De makers van Opgelicht gaan op zoek naar de malafide bouwer. Nederland 1, 21.05 uur. LLinke Soep Groep 6 van basisschool de Rank uit Alphen aan den Rijn test de eco-pepernoot. Daarbij wordt niet alleen de smaak beoordeeld, maar ook de geur en de `bite`, terwijl ook het strooivermogen van de eco-noot tegen het licht wordt gehouden. Daarnaast een reportage over het weggooien van plastic en andere kunststoffen. Nederland 3, 21.25 uur. AmusementHuize Huisman Esther en haar luchtmachtofficier Charles hebben twee dagen voor hun bruiloft het feest afgebeld, omdat het niet goed ging met de zwangerschap van Esther. Henny Huisman ving ze op en bereidde ze een verrassing voor, waardoor de bruiloft alsnog kon doorgaan. Nederland 2, 20.25 uurDe rijdende rechter Dick Kon geniet dagelijks van zijn moestuin in Ameide in de Alblasserwaard. Sinds hij twee nieuwe heupen heeft gekregen, moet hij met de auto ernaartoe. Dat vindt medetuinder Klaas van Oort goed, maar als Van Oort wil gieren, staat de auto van Kon lelijk in de weg. Nederland 1, 22.30 uur. FilmsDoor Pauline KleijerDoor Bogus (Norman Jewison, 1996). Flauw, maar vermakelijk sprookje over een hardwerkende tante (Whoopi Goldberg), een eenzaam jongetje (Haley Joel Osment) en diens denkbeeldige grote vriend, gespeeld door de Franse acteur Gérard Depardie. BBC 2, 14.30 uur.The Spy Who Loved Me (Lewis Gilbert, 1977). In leuke, tiende Bond-film werkt de geheim agent samen met de Russische spionne Barbara Bach (agent XXX). Hij vecht aan haar zijde tegen een scheepsmagnaat die de wereldzeeën wil beheersen. Veronica, 20.30 uur.Nederland 3, 20.30 uur.

Informatief

Soeterbeeck Nederland telt circa 33 duizend harddrugsverslaafden. Ze zijn lui en afkicken valt reuze mee, vindt de Engelse psychiater Theodore Dalrymple, die deze mening opschreef in het boek Drugs, de mythes en de leugens. Presentator Wilfred Kemp praat hierover met pastor Nellie Versteeg, psychiater Ineke de Bruin en criminoloog Chris Rutenfrans. Nederland 2, 17.10 uur.

Opgelicht Ben en Janneke Zwiers uit het Drentse Nijeveen hebben de ideale plek gevonden voor hun droomhuis. Ze leren Gert van Driel van bouwbedrijf Driehuis kennen doordat hun kinderen op dezelfde school zitten. De bouw gaat mis, Driebouw gaat failliet en Van Driel is spoorloos. De makers van Opgelicht gaan op zoek naar de malafide bouwer. Nederland 1, 21.05 uur.

LLinke Soep Groep 6 van basisschool de Rank uit Alphen aan den Rijn test de eco-pepernoot. Daarbij wordt niet alleen de smaak beoordeeld, maar ook de geur en de `bite`, terwijl ook het strooivermogen van de eco-noot tegen het licht wordt gehouden. Daarnaast een reportage over het weggooien van plastic en andere kunststoffen. Nederland 3, 21.25 uur.

Amusement

Huize Huisman Esther en haar luchtmachtofficier Charles hebben twee dagen voor hun bruiloft het feest afgebeld, omdat het niet goed ging met de zwangerschap van Esther. Henny Huisman ving ze op en bereidde ze een verrassing voor, waardoor de bruiloft alsnog kon doorgaan. Nederland 2, 20.25 uur

De rijdende rechter Dick Kon geniet dagelijks van zijn moestuin in Ameide in de Alblasserwaard. Sinds hij twee nieuwe heupen heeft gekregen, moet hij met de auto ernaartoe. Dat vindt medetuinder Klaas van Oort goed, maar als Van Oort wil gieren, staat de auto van Kon lelijk in de weg. Nederland 1, 22.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden