Televisie

Junior Eurovisie Songfestival

Ned 1, zaterdag, 20.20 uur


Voor de tweede keer is Nederland gastland van de juniorversie van het Eurovisie Songfestival. Femke Meines (12) vertegenwoordigt Nederland met Tik tak tik. Ralf Mackenbach won in 2009 met Click Clack. Als die winst aan de titel lag, maakt Nederland weer een goede kans.


The Graham Norton Show

Comedy Central, zaterdag, 22.15 uur


Talkshow van de Ierse komiek Graham Norton, die elke week aspecten van de celebritycultuur belicht. Vanavond ontvangt hij actrice Helena Bonham Carter, wereldreiziger Michael Palin en komiek Jack Whitehall. Ook te gast zijn zanger Michael Bubblé met het zangtrio The Puppini Sisters.


Michael Jackson: Bad 25

BBC 2, zaterdag, 22.45 uur


Documentaire (2012) van Spike Lee, vijfentwintig jaar na het verschijnen van het album Bad (1987). Met exclusief achter-de-schermenmateriaal, muziek en videoclips van het album en interviews met artiesten (o.a. Martin Scorsese, Sheryl Crow en Kanye West) die door Jackson zijn beïnvloed.


Wim Helsen

Ned 3, zaterdag, 23.00 uur


De Vlaamse cabaretier Wim Helsen zit vol absurde verzinsels, waarmee hij het publiek manipuleert. Was hij in zijn vorige twee shows sociaal onaangepast, in Het uur van de prutser speelt hij de sympathieke cabaretier, die maar af en toe ontspoort. Helsen won de Poelifinario, Nederlands belangrijkste cabaretprijs.


De Reünie

Ned 1, zondag, 20.20 uur


In de brugklas was Juliette een teruggetrokken meisje dat het thuis moeilijk had. Haar oud-klasgenoten van de Vlaardingse scholengemeenschap Professor Casimir zullen waarschijnlijk dan ook moeilijk kunnen geloven dat ze nu een zeer succesvol bodybuildster is.


Van Bihar tot Bangalore

Ned 2, zondag, 20.25 uur


Jelle Brandt Corstius gaat weer op reis. Eerder trok hij al door Rusland, nu doet hij India aan. Hij vertrekt van het arme oosten (Bihar) en gaat door naar het rijke zuidwesten (Bangalore). India's grootste uitdaging is niet welvarender te worden, maar de welvaart te verspreiden, zo blijkt.


For the love of chocolate

National Geographic, zondag, 21.00 uur


Katja Schuurman onderzoekt in Ghana hoe het daar staat met de duurzame productie van chocola. De vraag naar cacao groeit hard, maar de productie stagneert. Verduurzaming van de productie is de enige oplossing. Sinds kort wil repenfabrikant Mars zijn chocola ook duurzaam produceren.


Andere tijden

Ned 2, zondag, 21.20 uur


Intrigerende documentaire over het Suri-kartel van Desi Bouterse. In 1999 werd de Surinaamse president veroordeeld wegens cocaïnesmokkel. Vijftien jaar daarvoor werd hij daarvan ook al eens verdacht. In 1986 was hij het belangrijkste doelwit van een undercoveroperatie in Miami.


Lux: Paradise reset

Ned 2, zondag, 23.30 uur


Denkers en doeners buigen zich in vier afleveringen over de vragen: hoe kun je jezelf veranderen? Hoe deel je je leven zinvol in? En hoe werk je aan een groene toekomst? De oplossing lijkt hem te zitten in 'vertraging': eet langzaam, stap uit de geoliede maatschappijmachine en wees stil.


Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden