Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Aandacht voor de zaak-Dutroux. Aanstaande vrijdag is een cruciale dag. Dan wordt duidelijk welke verdachten door justitie vervolg zullen worden. Was er een heel netwerk van kindermisbruikers of opereerde Marc Dutroux in zijn eentje? Netwerk sprak ook met Paul Marchal, de vader van de vermoorde An, een van Dutroux' slachtoffers. Nederland 1, 20.30 uur.

Nederland Kiest Debat tussen VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm en PvdA-lijsttrekker Wouter Bos. Aandacht voor de vraag wie de PvdA naar voren gaat schuiven als premier wanneer de PvdA de grootste partij wordt. En de bewoners van het Achterom in Hoorn vertellen wat zij zoal vinden van de politiek in Nederland. Nederland 3, 22.20 uur.

Amusement

Nederland komt thuis Aandacht voor de nieuwjaarsreceptie van Koningen Beatrix in Paleis Noordeinde. Nederland 1, 18.30 uur.

Man bijt hond Over het familierestaurant Hap hmm in Amsterdam, waar het hele jaar door de Holandse pot op het menu staat: stamppot, hachee en erwtensoep. Hap hmm heeft in de loop der jaren een vaste cliëntèle opgebouwd; vooral alleenstaande ouderen weten de weg naar het restaurant te vinden. Nederland 1, 19.03 uur.

Nationale IQ-test Voor de derde keer presenteren Jeroen Pauw en Bridget Maasland bij BNN de Nationale IQ-test, naar een idee van Eyeworks-directeur Reinout Oerlemans die daarmee zelf geen domme zet deed: het concept doet het op de televisiemarkt uitstekend en is zelfs overgenomen door de eeerbiedwaardige BBC. Het gemiddelde IQ ligt tussen de 90 en 109; wie 132 of meer scoort, mag zich een genie noemen en kan zich meten met types als Isaac Newton en Michelangelo. De eerste IQ-test werd ontwikkeld in 1905. Nederland 2, 20.28 uur.

Lang leve de begrafenisondernemer Programmamaker Michiel van Erp portretteert begrafenisondernemers. 'Van Erp heeft een bijzondere neus voor saillante Nederlandse karaktertrekjes en zijn cameraman Mark van Aller gebruikt een fraaie, geserreerde stijl om een en ander in beeld te brengen', schreef tv-recensent Paul Brill van de week in de Volkskrant. Nederland 3, 23.15 uur.

Praatprogramma

Goedemorgen Nederland Te gast is VVD-minister Johan Remkes. Verder licht directeur Jan Gruiters van Pax Christi toe waarom zijn organisatie vanochtend een grote anti-oorlogsadvertentie in de landelijke dagbladen heeft geplaatst. Nederland 1, 06.59 uur.

Voor je kiezen Vaste panelleden Natascha Kuit en Pieter Hilhorst praten met Femke Halsema, lijsttrekker van Groen Links, over politiek-inhoudelijke zaken en eenmalig panellid Hummie van de Tonnekreek doet een poging zoveel mogelijk over Halsema's privéleven te weten te komen. Nederland 1, 22.55 uur.

Documentaire

Uur van de Wolf Over de Nederlands-Hongaarse fotografe Eva Besnyö, 92 jaar oud en bezig met een selectie van haar werk: wat verdient er bewaard te blijven voor het nageslacht en wat mag weg? Haar 'keurcollectie' telt nu tweehonderd foto's. Nederland 3, 20.30 uur.

De schatten van de Stroganoffs Herhaling van 15 december 2002. Over de familie Stroganoff, een van de oudste en rijkste Russische families. Ooit waren ze bont- en zouthandelaars, maar nadat Rusland met hun hulp Siberië had veroverd kregen de Stroganoffs vergaande privilèges om hun fortuin uit te breiden. Hun rijkdom was legendarisch. Ze bouwden paleizen en richtten scholen en kloosters op. Nederland 2, 23.02 uur.

Tomas de guerra De Columbiaanse televisieproducente Adelaide Trujillo hield vier jaar lang een videodagboek bij over de ontwikkelingen in haar land. Nederland 3, 23.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden