Televisie

Sport..

Oefeninterland Aan de vooravond van het WK Voetbal oefent Nederland tegen Mexico. Rechtstreekse uitzending, met voorbeschouwing door Louis van Gaal. SBS 6, 19.20 uur.

Documentaire Niet over, maar naar aanleiding van het WK Voetbal is er de documentaireserie InsideOffside, over voetbal in de multiculturele samenleving. Deze aflevering volgt een Palestijn uit Jordanië bij zijn pogingen een professionele club te vinden. In Finland. Nederland 3, 19.15 uur.

Cabaret

Bandkaai De VARA herhaalt een registratie van deze cabaretvoorstelling van Martin Waardenberg en Wilfried de Jong. Eerder uitgezonden in het jaar 2000. Nederland 3, 23.00 uur.SocietyVilla Felderhof Gasten: Marijke Helwegen, ambassadrice van de cosmetische chirurgie, en Xander de Buisonjé, liedjeszanger. Nederland 1, 21.00 uur.InformatiefZembla Zijn de Nederlandse militairen in Uruzgan opgezadeld met een missie die niet kan lukken? Dat was de mening van deskundigen in Zembla op 16 februari 2006. Vanavond een aangepaste versie. Met Farah Karimi, Tweede-Kamerlid voor GroenLinks en onlangs teruggekeerd uit Afghanistan. Zij wil dat de Kamer opnieuw over de missie naar Uruzgan gaat stemmen. Nederland 3, 20.25 uur.FilmsDoor David SneekForeign Correspondent (Alfred Hitchcock, 1940). Curieuze thriller met Nederlandse decors. Ingewikkeld verhaal speelt zich af tussen windmolens en in de regen. Een correspondent raakt vlak voor de oorlog betrokken bij spionage. BBC 2, 14.00 uurFour Weddings and a Funeral (Mike Newell, 1994). Het gestuntel van de grappig-verlegen Engelsman Hugh Grant, die de Amerikaanse Andie MacDowell probeert te versieren, sloeg in als een bom. Net 5, 20.30 uur.Midnight Run (Martin Brest, 1988). Robert De Niro speelt zijn beste komische rol als de premiejager Jack Walsh, die een voortvluchtige mafia-accountant (Charles Grodin) van New York naar Los Angeles moet brengen. De twee worden daarbij achtervolgd door misdadigers, de FBI en een andere premiejager, en ze blijken bovendien zeer slecht met elkaar overweg te kunnen. Veronica, 20.30 uur.The War of the Roses (Danny DeVito, 1989). Danny DeVito speelde met veel succes samen met Kathleen Turner en Michael Douglas in Romancing the Stone en Jewel of the Nile en daarom vroeg hij ze ook voor de hoofdrollen in deze hardhandige echtscheidingskomedie. RTL 7, 20.30 uur.Dolores Claiborne (Taylor Hackford, 1995). Stephen King-verfilming met mooie rol van Kathy Bates als van moord verdachte vrouw. Jennifer Jason Leigh is haar dochter, die voor het eerst in jaren thuiskomt. BBC 1, 00.35 uur.Nederland 3, 23.00 uur.

Society

Villa Felderhof Gasten: Marijke Helwegen, ambassadrice van de cosmetische chirurgie, en Xander de Buisonjé, liedjeszanger. Nederland 1, 21.00 uur.InformatiefZembla Zijn de Nederlandse militairen in Uruzgan opgezadeld met een missie die niet kan lukken? Dat was de mening van deskundigen in Zembla op 16 februari 2006. Vanavond een aangepaste versie. Met Farah Karimi, Tweede-Kamerlid voor GroenLinks en onlangs teruggekeerd uit Afghanistan. Zij wil dat de Kamer opnieuw over de missie naar Uruzgan gaat stemmen. Nederland 3, 20.25 uur.FilmsDoor David SneekForeign Correspondent (Alfred Hitchcock, 1940). Curieuze thriller met Nederlandse decors. Ingewikkeld verhaal speelt zich af tussen windmolens en in de regen. Een correspondent raakt vlak voor de oorlog betrokken bij spionage. BBC 2, 14.00 uurFour Weddings and a Funeral (Mike Newell, 1994). Het gestuntel van de grappig-verlegen Engelsman Hugh Grant, die de Amerikaanse Andie MacDowell probeert te versieren, sloeg in als een bom. Net 5, 20.30 uur.Midnight Run (Martin Brest, 1988). Robert De Niro speelt zijn beste komische rol als de premiejager Jack Walsh, die een voortvluchtige mafia-accountant (Charles Grodin) van New York naar Los Angeles moet brengen. De twee worden daarbij achtervolgd door misdadigers, de FBI en een andere premiejager, en ze blijken bovendien zeer slecht met elkaar overweg te kunnen. Veronica, 20.30 uur.The War of the Roses (Danny DeVito, 1989). Danny DeVito speelde met veel succes samen met Kathleen Turner en Michael Douglas in Romancing the Stone en Jewel of the Nile en daarom vroeg hij ze ook voor de hoofdrollen in deze hardhandige echtscheidingskomedie. RTL 7, 20.30 uur.Dolores Claiborne (Taylor Hackford, 1995). Stephen King-verfilming met mooie rol van Kathy Bates als van moord verdachte vrouw. Jennifer Jason Leigh is haar dochter, die voor het eerst in jaren thuiskomt. BBC 1, 00.35 uur.Nederland 1, 21.00 uur.

Informatief

Zembla Zijn de Nederlandse militairen in Uruzgan opgezadeld met een missie die niet kan lukken? Dat was de mening van deskundigen in Zembla op 16 februari 2006. Vanavond een aangepaste versie. Met Farah Karimi, Tweede-Kamerlid voor GroenLinks en onlangs teruggekeerd uit Afghanistan. Zij wil dat de Kamer opnieuw over de missie naar Uruzgan gaat stemmen. Nederland 3, 20.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden