Televisie

Sport..

Amusement

Twee voor twaalf Tijdens het 25-jarig jubileum van deze kennisquiz nemenwinnaars van weleer het tegen elkaar op. Zestien koppels die ooit wonnenbij Joop Koopman of Astrid Joosten strijden om een finaleplaats.

Nederland 3, 20.35 uur.

Actualiteiten

Twee Vandaag Doordat de leerplicht ingaat vanaf 5-jarige leeftijd kunnenscholen kleuters van 4jaar weigeren. Dat gebeurt ook, waardoor veel oudershun kind niet kunnen plaatsen. Een alternatief is er niet, wantkinderopvang stopt bij 4jaar en voor buitenschoolse opvang moet een kindop school zitten.

Nederland 2, 17.59 uur.

Netwerk Hulporganisaties zamelden na de tsunami een recordbedrag van 207miljoen euro in. Twee weken na de aardbeving in Pakistan - een ramp die quaomvang aanzienlijk groter is - is een paar ton aan particuliere giftenbinnengekomen op de rekening van de hulpinstanties.

Nederland 1, 20.30 uur.

Informatief

Geen cent te makken Voor de helft van de bevolking duurt de maandtelkens een week te lang. Geen cent te makken helpt burgers met financiëleproblemen uit de zorgen. RTL 4, 20.30 uur.

Horizon Titan, een maan van de planeet Saturnus, bevat mogelijkaanwijzingen die het ontstaan van leven op aarde kunnen verklaren. BBC 2,22.00 uur.

Praatprogramma

De wereld draait door Schrijver Willem Oosterbeek liep drie maanden meein een jongerengevangenis en schreef daar een boek over: Vet vast. StefanTepe vertelt over zijn ervaringen als gedetineerde. Nederland 3, 19.00 uur.

Rondom tien Zijn jongeren als Samir A., die vorige week vrijdag werdopgepakt op verdenking van het voorbereiden van een aanslag, gevaarlijketerroristen? Of zijn het recalcitrante en teleurgestelde jongens en meisjesdie provoceren?

Nederland 1, 22.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.