Televisie

Actualiteiten..

Praatprogramma

Goedemorgen Nederland Te gast is Bob Fosko, die uit protest een lied schreef over de uitbreiding van Schiphol. Vandaag wordt de vijfde baan geopend. Verder recenseert filmliefhebber Vincent de Klerk Chicago. Ook een reportage over studenten die studiepunten kunnen halen door buddy te worden van een ernstig zieke verslaafde. Nederland 1, 06.59 uur.

Rondom Tien De Verenigde Staten presenteren zich als de politieman van de wereld. Hierdoor groeit in Nederland de weerzin tegen de VS. Amerikanen op hun beurt begrijpen niet dat Europeanen aarzelen over een oorlog tegen Saddam Hoessein, terwijl ze nota benen door de Amerikanen zijn bevrijd van de nazi's. Debat met Kay van de Linde, die het beleid van Bush steunt, en oud-verzetsman Courmou, die zich steeds meer ergert aan de Amerikaanse opstelling in de wereld. Nederland 1, 21.50 uur.

Documentaire

NPS Jazz Jazz. Het tweede deel van de veel geprezen documentaireserie van Ken Burns: Chicago en New York, 1917 tot 1924. Louis Armstrong en Duke Ellington vertegenwoordigden bijna driekwart eeuw de jazzwereld. In 1924 komt Armstrong naar New York, waar hij met zijn improvisaties een nieuwe stijl introduceert. Al gauw swingt de hele wereld op zijn muziek. Nederland 3, 23.45 uur.

Informatief

Gewest Net over de grens met Duitsland wordt gebouwd aan vliegveld Niederrhein. Op 1 mei moet het klaar zijn. De capaciteit moet uitgroeien tot vijf miljoen passagiers per jaar. Aan deze kant van de grens bestaat bezorgdheid over geluidsoverlast, verkeersdrukte, ongelukken en het dumpen van kerosine, want voor stijgen en dalen wordt over Nederland gevlogen. Nederland 3, 19.05 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@volkskrant.nl.