Televisie

Holland Doc: Paleis het Loo

Ned 2, zaterdag, 19.20 uur

De Raad voor Cultuur vindt dat Paleis Het Loo te langzaam verandert. Een jaar lang volgde regisseur Hansje Quartel de professionals en vrijwilligers achter de schermen van het museum. Hoe maak je in tijden van bezuinigingen een traditioneel instituut klaar voor een nieuwe tijd?

Mr. Bean

RTL 7, zaterdag, 19.30 uur

Kerstaflevering van deze Engelse comedyserie. De neurotische Mr. Bean zit ook met de Kerstdagen niet stil. Hij maakt vrienden bij het Leger des Heils, koopt de grootste kerstboom die hij kan vinden en vindt een mooi cadeau. Uiteraard gaat dat allemaal gepaard met de gebruikelijke onhandigheid.

Coldplay Live 2012

Ned 3, zaterdag, 20.25 uur

Verslag van Coldplays Mylo Xyloto Tour, die in 2005 begon en 125 concerten wereldwijd behelste. De Britse band is tezien tijdens optredens in Parijs, Montreal en op het festival Glastonbury. Misschien spelen ze hun nummer Christmas Lights nog, zodat u vast in kerstsfeer kunt komen.

Echt Waar?!

RTL 4, zaterdag, 22.20 uur

Komische show waarin Tijl Beckand en Ruben van der Meer in verschillende rondes stellingen en triviale feiten krijgen voorgelegd door Jack Spijkerman. Waarom krijg je hoofdpijn als je snel ijs eet? Wat gebeurt er met een ongelaten scheet? Aan het publiek de taak uit te zoeken wat onzin is en wat echt waar.

The Bridge

Ned 2, zaterdag, 22.35 uur

Tiende en laatste aflevering van deze Zweeds-Deense misdaadserie. Saga Norén (Sofia Helin) raakt gewond tijdens een vuurgevecht met de dader. De schuldige ontsnapt, maar ondanks haar wond weigert Norén op te geven en is ze vastberaden de zaak op te lossen.

Andere Tijden

Ned 2, zondag, 21.25 uur

In deze aflevering van het geschiedenisprogramma gaat het over Joop den Uyl, de markantste premier van Nederland. Een dromer, een drammer, geliefd, maar ook verguisd: al deze kanten van Den Uyl zijn te zien in deze documentaire (een verkorte versie van een profiel uit 2008).

Spuiten en Slikken Theatertour

Ned 3, zondag, 22.00 uur

Voor het eerst is de registratie van de voorstelling Spuiten en Slikken (productie van Rick Engelkes) op televisie te zien. Het scenario is van jonge schrijvers als Hanna Bervoets, James Worthy en Sanne Vogel. Die laatste regisseerde de voorstelling ook. Een chaotische feestnacht met veel seks en drugs.

James May's Toy Stories

BBC 2, zondag, 22.30 uur

In deze kerstspecial gaat James May terug naar zijn kindertijd, waarin hij droomde van een modelzweefvliegtuig. Het onmogelijke laat hij uitkomen: met een speelgoedvliegtuigje, maar dan groot, over een kanaal vliegen. Maar voordat dat lukt, staat hij eerst nog voor een fiks aantal technische problemen.

Roemer - Tussen pieken en peilen

Ned 1, zondag, 23.10 uur

Portret van de SP-leider Emile Roemer, gemaakt door documentairemaker Coen Verbraak.

Verbraak volgt Roemer in de aanloop naar de verkiezingen van 2012 en mag filmen waar en wanneer hij wil. Hiermee kan hij een uniek inkijkje geven in de SP-campagne.

undefined

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden