Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag De Belgische journaliste Frieda Joris werkt aan een autobiografie over Jeanne Deckers, ofwel Soeur Sourire, die in de jaren zestig en zeventig furore maakte als zingende non en in 1985 tragisch aan haar einde kwam. Joris maakte hiervoor gebruik van de dagboeken van deze bijzondere zangeres. Nederland 2, 17.58 uur.

Netwerk Oud-Makro-topman Paul Fentener van Vlissingen legt zich sinds zijn pensionering toe op het herstellen van de natuur in Afrika. Hij richt het gewezen Markele National Park in Zuid-Afrika opnieuw in. Tot voor kort werden er nagenoeg geen dieren meer aangetroffen. Met de miljoenen van Fentener van Vlissingen moet het park weer worden teruggebracht naar de situatie zoals die honderd jaar geleden was. Nederland 1, 20.30 uur.

Muziek

Paradisolife Na dertien platen, honderdvijftig nummers en na hun laatste album tk hief de Nederlandse band Tröckener Kecks zich onlangs op. Samen met zanger Rick de Leeuw had de band een indrukwekkende live-reputatie. Band en zanger gaan nu gescheiden door het muzikale leven, maar op 7 mei waren de Tröckener Kecks nog in Paradisolife te bewonderen. Nederland 3, 13.15 uur. Herhaling.

Kunst

Stardust Vanavond het laatste deel van het portret van filmregisseur Stanley Kubrick, onder meer bekend van films als A clock work orange, Barry Lyndon, 2001: A Space Odyssey en The shining. Nederland 3, 23.42 uur.

Praatprogramma

Heilig Vuur In Perm, in het uiterste en ontoegankelijke noorden van Siberië staan meer dan duizend ernstig zieke kinderen al jaren op de wachtlijst voor een hartoperatie. Hun enige hoop is de Israëlische arts Aram Smolanski. Een keer per jaar komt hij om acht kinderen te opereren. Tijd en geld voor meer operaties is er niet. Wie opereert hij wel en wie niet? De kinderen en hun ouders worden heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop. Nederland 1, 22.45 uur.

Documentaire

Noorderlicht Welke fasen van de slaap zijn van belang, hoe verwerken hersenen informatie en wat zijn de onderliggende chemische processen? Eén ding staat volgens Robert Stickfeld van de Harvard Medical School als een paal boven water: acht uur slaap is echt broodnodig. Hoe moet dat nu in onze 24-uurseconomie? Nederland 3, 19.55 uur. Herhaling.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 de Persgroep Nederland B.V. - alle rechten voorbehouden