Televisie

In verband met de oorlog in Irak zendt de NOS op Nederland 2 na de gebruikelijke Journaals tussen 7.00 en 9.00 uur van 10.00 tot 17.00 uur (extra) Journaals uit....

Actualiteiten

Goedemorgen Nederland Interview met leden van de band Kane over protestmuziek in tijden van oorlog. Nederland 1, 7.00 uur.

Netwerk Portret van Jay Garner, beoogd bewindvoerder van Irak, over de wederopbouw. Nederland 1, 20.30 uur.

Kunst

R.A.M. Discussie over de afnemende invloed van de recensent. Is de criticus een bedreigde diersoort aan het worden? Deelnemers zijn Dana Linssen, filmcriticus voor NRC Handelsblad, Ariejan Korteweg, adjunct-hoofdredacteur bij de Volkskrant, Menno Schenke (Algemeen Dagblad) en Hans Goedkoop (NRC Handelsblad). Verder aandacht voor de Zuid-Afrikaanse zangeres Kwaito en de Servische schrijver David Albahari. Nederland 3, 23.15 uur.

Sport

Voetbal Rechtstreekse registratie van Ajax-Ac Milan, een wedstrijd uit de kwartfinales van de UEFA Champions League. Het commentaar wordt verzorgd door Evert ten Napel, presentatie Tom Egbers, analyse Johan Cruijff. Nederland 2, 20.30 uur.

Amusement

Weekend een ander Een relschopper die door de sociale dienst onbemiddelbaar is verklaard kruipt een paar dagen in de huid van een NS-conducteur. Nederland 1, 16.30 uur.

Nederland komt thuis Nederland krijgt een afkickkliniek voor bekende Nederlanders. Bonnie St. Clair vertelt over haar verslaving. Nederland 1, 18.32 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur Andries Knevel ontvangt Jeltje van Nieuwenhoven, vice-fractievoorzitter van de PvdA. Zij praten onder meer over de gevolgen van de CPB-berekeningen voor het financiële akkoord van Wouter Bos en Jan Peter Balkenende. Verder een gesprek met een militair deskundige over de ontwikkelingen in Irak, en aandacht voor de voedselbank in Rotterdam, waar Clara Sies eersteklas voedsel verstrekt aan mensen die de eindjes niet aan elkaar kunnen knopen. Nederland 1, 21.50 uur.

Barend & Van Dorp Te gast zijn Patricia Collette, voorzitter van de Vrouwen Alliantie, en oud PvdA-kamerlid Bert Middel. Collette presenteert een vrouwenkabinet en Middel praat over zijn boekPolitiek Handwerk. RTL 4, 22.30 uur.

Informatief

Werken aan werk Aandacht voor het werk van klokkenrestaurateur Melgert Spaander en zijn compagnon Robert Schilte. Hun voornaamste kopzorg is hoe eeuwenoude klokken, die soms miljoenen waard zijn, te beschermen zijn tegen de tand des tijds. Nederland 3, 19.00 uur.

Factor Het leven van illegalen. Twaalf Afrikaanse asielzoekers krijgen in februari te horen dat ze uitgeprocedeerd zijn. Ze moeten hun tijdelijk toegewezen opvangplaats verlaten. Voor hen is er maar één mogelijkheid over: een bestaan in de illegaliteit. Factor volgt hen in de eerste dagen van hun illegale bestaan. Nederland 1, 23.10 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden