Televisie

Actualiteiten..

Twee Vandaag Hoe veilig zijn de waterkeringen in Nederland? Kloppen derisicoanalyses die zijn gemaakt? Dijkgraven slaan alarm.Verder een portretvan Ingrid Paul, coach van de Telfort-schaatsploeg die deelneemt aan deOlympische Spelen in Turijn. Nederland 2, 17.59 uur.

NOVA Politiek Een extra lange uitzending over spotprenten en de botsingder culturen. Te gast zijn onder anderen Kamerlid Hirsi Ali (VVD),stadsdeelraadwethouder in Amsterdam Fatima Elatik (PvdA), MohammedBenzakour (schrijver), Paul Scheffer (publicist en hoogleraargrootstedelijke problematiek), Haci Karacaer (directeur Milli Görüs),Pieter Broertjes (hoofdredacteur van de Volkskrant) en Jos Collignon, diena een tekening in de Volkskrant met de dood is bedreigd. Nederland 3,22.20 uur.

Sport

Tennis Davis Cup Rechtstreeks verslag van het Davis Cup-duel uit deeerste ronde tussen Nederland en Rusland. Vandaag twee enkelspelen: RaemonSluiter tegen Dmitri Toersoenov en Melle van Gemerden tegen NikolaiDavidenko.Nederland 1, 11.50 uur.

Wetenschap

Nieuwslicht In de strijd voor een schoner milieu wordt veel verwacht vande ondergrondse opslag van CO2. Nieuwslicht bezocht een Noors boorplatformwaar ze CO2 opslaan in leeggepompte gasvelden. Nederland 3, 20.20 uur.

Geschiedenis

Egypte Centraal in deze laatste aflevering van de 6-deligedocumentaireserie staat Jean François Champollion (1790-1832), die hetgeheim van het Oude Egypte ontsluierde aan de hand van hiërogliefen. Hijkwam in zijn zoektocht al snel in conflict met de katholieke kerk, diestrikt vasthield aan het bijbelverhaal en de gedachte verwierp dat deEgyptische samenleving ouder was dan 2000 jaar voor Christus.België 2,21.30 uur.

Muziek

Classic albums Serie over klassieke rock-albums. Vanavond Pink FloydsDark Side of the Moon. Het album uit maart 1973 betekende de commerciëledoorbraak van de Britse band, die in 1965 was opgericht. Interviews metonder anderen Roger Waters en David Gilmour. BBC 2, 00.35 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden