Televisie

Amusement..

Memories: Tour d'Amour Laatste aflevering van een zomertoer waarin oudevakantieliefdes elkaar weer opzoeken. Vanavond wordt de Italiaanse Rivièraaangedaan. Nederland 1, 21.00 uur.

De verbouwing Gerrit en Femmy willen een nieuwe, grotere dakkapel op hunhuis plaatsen, met een nieuwe badkamer en een kamertje voor de was. Femmykan niet tegen rommel en ziet erg op tegen de verbouwing. Nederland 1,22.30 uur.

Documentaire

NCRV Dokument Portret van fabrieksdorpen uit het tijdperk van deindustriële revolutie: de Suikerbuurt in het Groningse Hoogkerk en hetmijndorp De Hopel in het Zuid-Limburgse Eygelshoven. Nederland 1, 23.00uur.

Informatief

Hello Goodbye Serie over ontmoetingen op Schiphol. Vandaag spreekt JorisLinssen met een groep gehandicapte reizigers die voor een week naarMallorca

vertrekt en met een jongen die vertelt over zijn coming-out.

Nederland 1, 22.00 uur.

Actualiteiten

Twee Vandaag Interview met gitarist Keith Richards van de RollingStones. Nederland 2, 17.59 uur.

Netwerk Reportage over de omstreden aanleg van de Rijn-Gouwelijn, eenspoorverbinding van Gouda, dwars door de binnenstad van Leiden, naar dekust bij Noordwijk. De kosten rijzen de pan uit. Nederland 1, 20.30uur.FilmDoor Jan Pieter EkkerSpy Game (Tony Scott, 2001). Een overdaad aanoverbodige flashbacks maakt een chaos van deze actiefilm, waarin spionRobert Redford van de CIA zijn collega en leerling Brad Pitt van een wissedood moet redden. Film had het Hollywood-debuut moeten worden van Mike vanDiem, nadat hij een Oscar won voor Karakter, maar de Nederlander kon zichniet vinden in de toon en schaal van het project. SBS 6, 20.30 uur.Sliver(Philip Noyce, 1993). Matige inhaker op het succes van Basic Instinct:William Baldwin begluurt zijn sexy overbuurvrouw Sharon Stone (diemomenteel werkt aan Basic Instict 2). Duitsland 2, 22.15 uur.Air America(Roger Spottiswoode, 1990). Twee Amerikaanse piloten amuseren zich in hetluchtruim van Laos, in de tijd dat daar ongeveer negentig miljoenclusterbommen werden gedropt. Komedie. Met Mel Gibson en Robert Downey jr..BBC 1, 0.05 uur.Hilary and Jackie (Anand Tucker, 1998). Drie maandenbereidde Emily Watson zich voor op de rol van Jacqueline du Pré, tijd dienodig was om te leren op overtuigende manier een cello vast te houden. Maarmeer dan over muziek gaat de sterke filmbiografie over de gecompliceerderelatie die de celliste met haar zus Hilary had. RTL 4, 0.25 uur.Nederland1, 20.30 uur.

Film

Door Jan Pieter Ekker

Spy Game (Tony Scott, 2001). Een overdaad aan overbodige flashbacksmaakt een chaos van deze actiefilm, waarin spion Robert Redford van de CIAzijn collega en leerling Brad Pitt van een wisse dood moet redden. Film hadhet Hollywood-debuut moeten worden van Mike van Diem, nadat hij een Oscarwon voor Karakter, maar de Nederlander kon zich niet vinden in de toon enschaal van het project. SBS 6, 20.30 uur.

Sliver (Philip Noyce, 1993). Matige inhaker op het succes van BasicInstinct: William Baldwin begluurt zijn sexy overbuurvrouw Sharon Stone(die momenteel werkt aan Basic Instict 2). Duitsland 2, 22.15 uur.

Air America (Roger Spottiswoode, 1990). Twee Amerikaanse pilotenamuseren zich in het luchtruim van Laos, in de tijd dat daar ongeveernegentig miljoen clusterbommen werden gedropt. Komedie. Met Mel Gibson enRobert Downey jr.. BBC 1, 0.05 uur.

Hilary and Jackie (Anand Tucker, 1998). Drie maanden bereidde EmilyWatson zich voor op de rol van Jacqueline du Pré, tijd die nodig was omte leren op overtuigende manier een cello vast te houden. Maar meer danover muziek gaat de sterke filmbiografie over de gecompliceerde relatie diede celliste met haar zus Hilary had. RTL 4, 0.25 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden