Televisie

Actualiteiten..

Drama

De Nieuwe Lola's De Vanger. Een jonge vrouw erft na het overlijden van haar vader het huis, neemt een timmerman in de hand voor de restauratie en ontwikkelt sterke gevoelens voor hem. Nederland 3, 21.05 uur.

Kunst

R.A.M. Op 30 april is het wereldstiltedag. In R.A.M. een interview met componist Louis Andriessen over stilte in zijn muziek. Verder buigt landschapsarchitect Dirk Sijmons zich over de stiltekaart van Nederland, en praten dichteres Elly de Waard en schrijver Louis Ferron over de noodzaak van stilte. Nederland 3, 23.15 uur.

Sport

Snooker Rechtstreeks verslag van het Embassy World Snooker Championship in het Britse Sheffield. Kwartfinales. BBC 2, 19.45 uur.

NOS Sportjournaal Aandacht voor de voorbereidingen van het Nederlands elftal op het oefenduel tegen Portugal op Koninginnedag. Nederland 2, 22.40 uur.

Amusement

Tabloid Tales Verhalen van beroemdheden die de afgelopen tijd flink zijn belaagd door de roddelpers, worden onder de loep genomen. Afl: Victoria Beckham. BBC 1, 23.40 uur.

Praatprogramma

Beau Presentator Beau van Erven Dorens keert terug met een nieuwe talkshow. In de eerste aflevering ontvangt hij in de voormalige Amsterdamse bioscoop Desmet koningskenner René Zwaap. Yorin, 21.30 uur.

Het Elfde Uur Te gast zijn de presentatoren van de eerste Kinderkoninginnedag op televisie. Verder een gesprek over de kabinetsformatie met een vertegenwoordiger van D66, en een interview met Richard Roest van het Rijnwaarde Project over evangeliseren in een nieuwbouwwijk zonder kerk. Nederland 1, 21.50 uur.

Barend & Van Dorp Te gast zijn Kamagurka en Jules Deelder. Ze zijn samen druk in voorbereiding voor een tournee door Nederland. RTL 4, 22.30 uur.

Informatief

Rare streken Leven met gorilla's. Dokter Magdalena Bermejo werkt samen met haar echtgenoot aan een onderzoeksproject voor laaglandgorilla's. België 2, 21.00 uur.

Factor Familiezaken. Uitzending over de drama's en discussies die zich afspelen bij de opvolging van familiebedrijven. Bij meer dan 55 procent van de Nederlandse bedrijven staat een familie aan het hoofd. Samen zijn ze verantwoordelijk voor ongeveer de helft van het Bruto Nationaal Produkt. Juist nu de economie stagneert, krijgt de helft van de bedrijven te maken met de opvolgingskwestie. Nederland 1, 23.05 uur.

Hoop voor geloof Naar aanleiding van het overlijden van de Duitse theologe Dorothee Sölle een herhaling van een gesprek van Sölle met de Zuid-Afrikaanse kerkleider en anti-apartheidsstrijder van het eerste uur ds C.F. Beyers Naudé. Beiden leven of leefden in conflict met de officiële kerk maar hebben nooit werkelijk met hun geloof gebroken. Ze gaan op zoek naar de wortels van hun ervaringen en visie. Nederland 1, 23.37 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden