Televisie

Amusement..

De 80`s en 90`s Kwis Eerste aflevering van een quiz waarin de jaren 80en 90 centraal staan. Zeven kandidaten moeten eerst samenwerken om met hunkennis zo veel mogelijk geld te vergaren, op de laatste dag nemen deresterende deelnemers het tegen elkaar op, en gaat een van hen met eenflink bedrag naar huis. Talpa, 19.00 uur.

Informatief

Helden van nu Serie portretten van vrijwilligers in de gezondheidszorg.Anita Boekelaar is begeleider bij Scarwars, een vakantiekamp van de deNederlandse Brandwonden Stichting voor jongeren. Marissa Coe isvrijwilligster bij de informatie- en advieslijn van het Fonds PsychischeGezondheid. Nederland 1, 16.05 uur.

De toekomst In de toekomst is bouwen in Nederland aan veel minder regelsgebonden. Wat gebeurt er als particulieren en projectontwikkelaars, nietgehinderd door overheid of welstandscommissie, grotere vrijheden krijgen?In de wijk Roombeek in Enschede, die in 2000 bij de vuurwerkramp werdverwoest, wordt dit `sociale experiment` al uitgevoerd.

Nederland 3, 19.45 uur.

Radar Fraudeurs laten telefoonrekeningen via sms, de telefoon ofcomputer torenhoog oplopen. De schade van de telecomfraude liep vorig jaarin de honderdduizenden euro`s. Minister Brinkhorst van Economische Zakenkomt met maatregelen tegen deze vorm van piraterij.

Nederland 2, 20.30 uur

Zestien miljoen rechters Wat gebeurt er als de douane een zak harddrugsin je koffer vindt? Elke koerier zal zeggen dat iemand anders de drugs inzijn koffer verstopt heeft. Officier van justitie Oebele Brouwer enadvocaat Jan Boone belichten de wereld van de drugssmokkel.

Nederland 3, 21.10 uur.

Sport

Voetbal Insite Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik blikt terug opde klassieker Feyenoord-Ajax van zondag. Ook het vertrek van trainer RuudGullit komt aan de orde. RTL 7, 20.30 uur.

Muziek

NPS KLassiek Een registratie vanuit het Amsterdamse Concertgebouw vanBeethovens derde symfonie Eroica, uitgevoerd door het Radio FilharmonischOrkest Holland onder leiding van Edo de Waart. De opname is van 4september2004.

Nederland 3, 0.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden