Televisie

Sport..

Actualiteiten

TweeVandaag Aandacht voor de nieuwste trend op kookgebied:moleculair koken: frituren in stikstof of virtuele stampot.Verder een item over de Boekenweek, die woensdag begint. Hetthema `Boem, paukeslag` naar een gedicht van Paul van Ostaijen,wordt in een nieuwe vorm gegoten door slagwerkgroep Slagerij vanKampen en de dichter Menno Wigman. Nederland 2, 17.58 uur.

Praatprogramma

Barend & Van Dorp Een half jaar na het rapport over deSchiedammer parkmoord blikken de vader van Maikel en advocaatWerner Trooster terug. Heeft justitie de fouten hersteld? Talpa,23.05 uur.

Amusement

Met het mes op tafel De kennis- en blufquiz van en met JoostPrinsen bestaat tien jaar. Daarom presenteert de NPS een specialejubileumreeks waarin vijftien winnaars uit de afgelopen seizoenenzijn uitgenodigd voor een nieuwe krachtmeting. Nederland 3, 21.25uur.

Werken bij de topkok De RVU herhaalt de vijfdelige Fransedocu-soap over werken achter de schermen van het culinairimperium van Alain Ducasse. Een half jaar lang volgde regisseurBruno Sevaistre de mensen achter deze veel gelauwerde Franse kok,en natuurlijk de meester zelf. Nederland 3, 23.30 uur.

Documentaire

RVU`s Vergezicht: De Japanse levensles RVU-documentaire overeen basisschool in Kanazawa, ten noordwesten van Tokio, waarleerlingen van groep zes onder leiding van hun onconventioneleleraar zich bezighouden met levenslessen. Hun groepsgesprekkenzijn serieuzer en diepgaander dan te verwachten bij kinderen vandie leeftijd. In de klas zijn de kinderen zeer intensief bijelkaar betrokken. Herhaling. Nederland 3, 00.00 uur. FilmTheSquare Peg (John Paddy Carstairs, 1958). Komiek Norman Wisdom ineen dubbelrol; hij is een Britse soldaat die sprekend lijkt opeen nazi-generaal en zo verwarring veroorzaakt. BBC 2, 14.35uur.The Cable Guy (Ben Stiller, 1996). Matthew Broderick wordtin deze hysterische komedie gestalkt door zijn kabelmonteur JimCarrey. Veronica, 22.30 uur.K-19: The Widowmaker (KathrynBigelow, 2002). Ten tijde van de Cuba-crisis raakt een Russischeonderzeeër met nucleaire lading in de problemen. Harrison Forden Liam Neeson slagen er niet in een overtuigend Russisch accentna te bootsen. SBS 6, 20.30 uur.Nederland 3, 00.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden