Televisie

Amusement..

Praatprogramma

Goedemorgen Nederland Computers en het internet worden over het algemeen niet beschouwd als het meest sociale communicatiemiddel. Bij veel mensen roept het het beeld op van bleke jongens in verduisterde ruimten tussen de lege pizzadozen. Maar niets is minder waar. Uit het Jaarboek ICT en De Samenleving van het Sociaal en Cultureel Planbureau blijkt dat het internet juist een gunstige werking heeft op de sociale contacten. Te gast is Jacob van Kokswijk, expert op dit gebied. Nederland 1, 6.59 uur.

Informatief

De rijdende rechter Al tien jaar lang zijn mevrouw Jonkers en meneer Daretta uit Zoetermeer aan het bekvechten. Meneer Daretta is eigenaar van een Italiaans restaurant en besloot in 1994 uit te breiden. De bouwplannen werden keurig besproken met de buren, de familie Jonkers. Zij maakten geen bezwaar, totdat meneer Daretta zijn zaag in hun dakgoot zette. Inmiddels is meneer Jonkers overleden, maar de strijdbijl is nog altijd niet begraven. Nederland 1, 21.55 uur.

Documentaire

King of communism Het communisme in Oost-Europa wordt vooral geassocieerd met collectivisme, onderdrukking en staatsterreur. Maar in het voormalige communistische Roemenië bestond ook een andere realiteit: het communisme als masker, als theater. Economisch en politiek faalde het systeem volledig, maar om dat te verhullen, werd een dagelijkse illusie gecreëerd. Jarenlang hoorde de bevolking en de buitenwereld met behulp van parades, spektakels, opera's en films dat Roemenen in Utopia woonden, in de nieuwste appartementen, tussen overvloedige korenvelden en met de modernste fabrieken. Nederland 3, 23.40 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden