Televisie

Actualiteiten..

In verband met de moord op Pim Fortuyn en het afgelasten van de verkiezingscampagne wordt het Nationaal verkiezingsdebat op Nederland 2 niet uitgezonden.

Netwerk sprak met uiteenlopende groepen en individuen in hun eigen omgeving, en vroeg hen naar hun visie op de toekomst. Nederland 1, 20.32 uur.

Sport

Studio Sport Onder meer aandacht voor het internationale tennistoernooi voor heren in Hamburg. Nederland 2, 23.18 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur Andries knevel praat met oud-politici en nieuwe politici over de erfenis van Pim Fortuyn en de gevolgen van de moord voor de verkiezingsuitslag. Maurice de Hond geeft een laatste voorspelling van de mogelijke uitslag. Nederland 1, 21.45 uur.

Het andere gezicht Gesprekken met de Belgische politicoloog De Schouwer en de Nederlandse dominee Coen Wessel, over het vacuüm tussen de politieke praktijk en de aspiraties van de emotionele Fortuyn-aanhang. Edith Mastenbroek, lid van de PvdA-organisatie Niet Nix, gaat in op de angst onder links Nederland om de crisis in de politiek het hoofd te bieden. Nederland 1, 22.20 uur.

Documentaire

Urbania Documentaire rubriek over inwoners van de randstad. Vandaag staan drie personen centraal: Piet de Visser, voormalig PvdA-Kamerlid; Cees Vos, die al jaren als lorreboer door de stad Utrecht rijdt; en Yuk Lin Tang, die haar ouderlijk huis moest verlaten nadat ze niet met een Chinees maar een Nederlander trouwde. Nederland 3, 19.58 uur.

Informatief

Blauwbilgorgel Sjors Fröhlich test de natuurkennis van een bekende Nederlander. Vandaag is de gast zangeres Margriet Eshuis. Nederland 1, 18.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden