Televisie

Actualiteiten..

Twee Vandaag Murderball is rugby voor sporters in een rolstoel. Vanaf 10 september is er het WK in Nieuw-Zeeland, waar ook een Nederlandse ploeg aan meedoet. De sport bestaat al 35 jaar, maar ze is in Nederland nauwelijks bekend. Nederland 2, 17.59 uur.

Informatief

Netwerk Het actualiteitenprogramma Netwerk bestaat tien jaar. Reden voor een terugblik, vandaag met twee comapatiënten, Minke en Tom. Door middel van de zogeheten `Vroege intensieve neurorevalidatie` werden zij stap voor stap uit hun coma gehaald. In 1996 volgde Netwerk ze in een revalidatiecentrum in Tilburg. Nederland 1, 20.30 uur.

Reisprogramma

Llink op reis Fikret Alic werd in 1992 het symbool van de Balkanoorlog. De foto van zijn uitgehongerde lichaam achter het prikkeldraad van het kamp van de Bosnische Serviërs in Trnopolje herinderde aan de gruweldaden uit de Tweede Wereldoorlog. Het waarheidsgehalte van de foto werd echter in twijfel getrokken. LliNK op Reis zocht Fikret op. Nederland 3, 21.20 uur.ZingevingDe God van Nederland Schrijver Jan Siebelink verkocht in een jaar tijd 350 duizend exemplaren van Knielen op een bed violen. Een verfilming staat op stapel, met als scenarist Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven. Sluimerend calvinisme in de lage landen. Welke belangstelling hebben de drie mannen voor God en Jezus? Nederland 1, 23.20 uur.FilmsDoor Pauline KleijerThe Object of My Affection (Nicholas Hytner, 1998). Gladde relatiekomedie. De zwangere Jennifer Aniston dumpt haar vriend en probeert haar homoseksuele huisgenoot Paul Rudd te strikken voor de vaderrol. RTL 5, 20.30 uur.The Majestic (Frank Darabont, 2001). Scenarioschrijver (Jim Carrey) in het Hollywood van de jaren vijftig verliest bij een ongeluk zijn geheugen, en wordt als verloren zoon onthaald in een gemoedelijk dorp. Sentimenteel drama. Net 5, 20.30 uur.Gandhi (Richard Attenborough, 1982). Fraaie massascènes en een indrukwekkende hoofdrol van Ben Kingsley in met acht Oscars bekroond drama over de man die zonder geweld te gebruiken de Britten uit India verdreef. RTL 7, 20.30 uur.Meet the Parents (Jay Roach, 2000). Goed spel van Ben Stiller en Robert De Niro in succesvolle komedie over een progressieve ziekenverzorger die voor het eerst zijn ouderwetse schoonvader ontmoet. BBC 1, 22.00 uur.The Cassandra Crossing (George Pan Cosmatos, 1977). Het was de jaren-zeventigformule bij uitstek: een cast van beroemdheden komt samen vast te zitten in een vliegtuig, boot, wolkenkrabber, of zoals hier: een trein. Een naderende catastrofe leidt tot spanning. Wie zal de ramp overleven? Sophia Loren of O.J. Simpson, Ava Gardner of Martin Sheen? BBC 1, 0.25 uur.Nederland 3, 21.20 uur.

Zingeving

De God van Nederland Schrijver Jan Siebelink verkocht in een jaar tijd 350 duizend exemplaren van Knielen op een bed violen. Een verfilming staat op stapel, met als scenarist Gerard Soeteman en regisseur Paul Verhoeven. Sluimerend calvinisme in de lage landen. Welke belangstelling hebben de drie mannen voor God en Jezus? Nederland 1, 23.20 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden