Televisie

Goedemorgen Nederland Interview met schrijver Kader Abdolah over zijn nieuwe boek, Portretten en een Oude Droom. Verder een discussie over president George Bush en premier Tony Blair....

Nederland 1, 20.30 uur. Amusement Jambers 10 jaar later Paul Jambers keert terug naar opvallende Vlamingen die hij ooit portretteerde. RTL 4, 22.30 uur. Documentaire It's magic time Over de opkomst en ondergang van het spraakmakende Amsterdamse internetbedrijf MagicMinds, gefilmd in 2001. Het bedrijf wilde zich transformeren van een websitebouwer tot een 'multichannel experiencemarketingbedrijf'. De bedrijfsvoering gebeurde op een aparte manier: de scheiding tussen werk en privé werd gescheiden. Aflevering 1.

Herhaling. Nederland 3, 19.03 uur. De gekleurde waarheid Eindspel. Vuk Janic filmde een echtpaar in het Noord-Bosnische dorpje Orlove Polje. Voor de oorlog was bijna de hele bevolking van Kroatische afkomst, maar nu ligt het in Servisch gebied en woont alleen het (Servische) echtpaar er nog. Janic filmde het echtpaar in de tijd dat de oud-bewoners uit Kroatië terugkeren. Nederland 3, 19.32 uur. Het derde oog Driedelige serie over de structuur van het heelal, het ontstaan ervan en de verdere evolutie. Aflevering 1: leven. België 2, 23.15 uur. Praatprogramma In de schaduw van het nieuws Kind of carrière, macho of moederen? Gesprekken met vier mannen die werk en zorg willen combineren. Nederland 1, 21.52 uur. Informatief Factor Over de achtergrond van de oorlog in Atjeh. Die wordt met de dag grimmiger. Rond de 50 duizend soldaten van het Indonesische regeringsleger zijn aangevoerd om de naar schatting 5000 gewapende leden van de onafhankelijkheidsbeweging GAM te bestrijden. Tienduizenden mensen zijn op de vlucht. De strijd eist vooral slachtoffers onder de burgers. Nederland 1, 23.18 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden