Televisie

Actualiteiten TweeVandaag Het verhaal van Frances Newton. Deze Amerikaanse vrouw zit al 17 jaar in de dodencel in Texas. Ze is veroordeeld voor de moord op haar man en twee jonge kinderen....

Documentaire Dokument Elke ochtend vertrekt vanuit Bahnhof Chur in Zwitserland de Rembrandt Express naar Amsterdam CS. De trein volgt de loop van de Rijn. In tien uur tijd rijdt de Rembrandt Express langs besneeuwde bergtoppen, glooiende alpenweiden en de steden en fabrieken van het Ruhrgebied. Van zuid naar noord, van berg naar polder. Nederland 1, 23.05 uur.

NPS Klassiek Ergens in de wereld fluiten, neuriën of zingen mensen op dit moment Stormy Weather, Over the rainbow of Get happy. Vaak is wel de naam van de zanger of zangeres die deze wereldberoemd songs op plaat of CD heeft gezet, bekend. Maar niet wie deze muziek heeft geschreven? De Amerikaan Harold Arlen schreef meer dan vierhonderd songs in de jaren dertig en veertig van de vorige eeuw en wordt beschouwd als de meest succesvolle componist van lichte muziek. In deze gedramatiseerde documentaire aandacht voor de vreugde en het verdriet in het leven van Arlen en zijn romance met de beeldschone Anya Taranda, die zijn vrouw en muze werd. Nederland 3, 23.33 uur.

Amusement Grounded for live Vanaf vandaag wordt deze Amerikaanse komedie iedere werkdag uitgezonden. Centraal staan de belevenissen van de jonge Sean en Claudia Finnerty en hun drie kinderen. Het opvoeden van de kinderen blijkt een zware taak, zeker voor ouders die zelf nog volwassen moeten worden. Nederland 3, 19.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden