Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Met een eigen taal, cultuur en godsdienst leven de Mexicaanse Lacandon-indianen afgesloten van de moderne wereld. De vraag is hoe lang de Lacandon-cultuur nog zal bestaan. Tienduizenden arme boeren zijn, op zoek naar nieuwe landbouwgrond, het regenwoud ingetrokken. Ze schromen niet op grote schaal het regenwoud plat te branden, waarmee de bodem onder het bestaan van de Lacandons wegvalt. Nederland 1, 20.30 uur.

Muziek

Lola da Musica Tijdens hun tour in Zürich werd de Australische band AC/DC geinterviewd. AC/DC krijgt steeds meer erkenning, ook in andere genres. Landgenoten als The Living End, de Britse dance-producer Robin Rimbaud en Mark Kozelek van de Red House Painters over hun fascinatie voor AC/DC. Nederland 3, 00.10 uur. Herhaling.

Documentaire

Diana Vanavond het tweede deel van de serie Diana: verhaal van een prinses. De aandacht die Diana wereldwijd krijgt, ondermijnt haar toch al niet rimpelloze huwelijk met Charles, die gewend is in het centrum van de belangstelling te staan. Na een serie succesvolle koninklijke reizen begin jaren tachtig, krijgt de roddelpers lucht van de spanning tussen Charles en Diana. Met nieuwe feiten en getuigenissen en wars van iedere sensatie, wordt het verhaal verteld van een opzienbarend leven. Nederland 3, 20.35 uur.

NCRV-Dokument De ramp met de kernonderzeeër Koersk op 12 augustus 2000 was niet alleen een catastrofe voor de Russische marine en de overheid, maar ook voor de nabestaanden. Bij de ramp kwamen alle 118 bemaningsleden om het leven. Een van de bemanningsleden was de 27-jarige luitenant Dmitri Kolesnikov. Hij kon aan de hand van een briefje aan zijn vrouw Olga, dat hij vlak voor zijn dood had geschreven, geïdentificeerd worden. Het briefje kreeg zij in de vorm van een kopie pas na lang aandringen onder ogen. Na het lezen moet ze de kopie direct inleveren. Nederland 1, 22.57 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden