Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag Speciale uitzending die in het teken staat van de dodenherdenking. Centraal staan de Unifil-veteranen en hun familieleden. Tussen 1979 en 1984 hebben in totaal 8500 Nederlandse soldaten deelgenomen aan de vredesmissie in Libanon. In een reportage komen nabestaanden van omgekomen militairen aan het woord. Nederland 2, 18.00 uur.

Nationale Herdenking 2003 Rechtstreeks verslag van de herdenkingsbijeenkomst in de Amsterdamse Nieuwe Kerk en de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Rond 19.30 uur wordt de korte documentaire De Engel van Amersfoort uitgezonden over het voormalig strafkamp Amersfoort. Nederland 2, 18.45 uur. Radio 1, 18.57 uur.

Dodenherdenking Rechtstreeks verslag van de jaarlijkse dodenherdenking vanaf de Waalsdorpervlakte. RTL 4, RTL 5 en Yorin, 19.50 uur.

Netwerk Over fotograaf Ronald Sweering, die zijn eerste foto maakte tijdens de bevrijding van Nederland. Over zijn oorlogsjaren als niet-joodse jongen verscheen onlangs een boek, waarin zijn zoektocht wordt beschreven naar een vriendje dat stierf in een concentratiekamp. Nederland 1, 20.25 uur.

Drama

De Koekoeksclub Nieuwe reeks van 'mugmetdegoudentand', die het vervolg is op Hertenkamp en TV7. De Koekoeksclub is een gecombineerde drama- en documentaireserie die zich afspeelt in de actualiteit. Met Joan Nederlof, Marcel Musters en Maureen Teeuwen. Nederland 3, 22.10 uur.

Sport

Studio Sport Live beelden en samenvattingen van het Achtlandentoernooi turnen in Groningen. Nederland 2, 12.11 uur.

Praatprogramma

Ikon Live Over de vraag hoe we omgaan met de herinnering aan de Shoah. Te gast zijn filmmaakster Oeke Hoogendijk en Johannes Houwink ten Cate, hoogleraar Holocaust en Genocide Studies. Nederland 1, 15.50 uur.

PREMtime In 1940 sneuvelden tientallen Marokkaanse soldaten bij de verdediging van Zeeland tegen de oprukkende Duitse troepen. Nu willen vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap in Den Haag dat er een monument wordt opgericht. Nederland 3, 16.30 uur.

Kunst

Kunst moet zwemmen Te gast zijn sportjournalist Kees Jansma, voorzitter van de landelijke studentenvakbond Noortje van der Meij, schrijver Marcel Möring en columniste Annemarie Oster. Zij bezochten de voorsteling Peyton Place en lazen de roman Moederland van David Albahari. Nederland 3, 17.00 uur.

Documentaire

Huwelijk in Holland Vierdelige documentaire over vijf Nederlandse stellen. Ze worden geportretteerd in de aanloop naar hun bruiloft. Net 5, 22.45 uur.

Dokwerk De Patriot. Simeon Saxe-Coburg-Gota II, de uit ballingschap teruggekeerde koning van Bulgarije, regeert sinds 2001 het politiek en economisch instabiele land. In deze documentaire worden de dilemma's geschetst van de emigratie. Nederland 3, 22.40 uur.

Onderduik-kinderen Documentaire waarin een aantal onderduik-kinderen, nu vijftigplussers, gevolgd worden terwijl ze op zoek gaan naar hun redders van toen. Een van hen is de oud-burgemeester van Amsterdam, Ed van Thijn. Nederland 1, 22.55 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden