Televisie

Actualiteiten..

Ontbijt-tv Aandacht voor de tango en het succes van Adios nonino, het bandoneon-nummer dat gespeeld werd tijdens de bruiloft van Máxima en Willem-Alexander. Te gast is verder Ad Melkert, die spreekt over de verkiezingsstrijd van de komende maanden. Nederland 1, 7.00 uur.

2 Vandaag Op 6 februari is Elisabeth vijftig jaar koningin van Groot-Brittannië. Er wordt een nationaal feest van gemaakt. Ook aandacht voor Hollywood na 11 september. Het Witte Huis heeft filmbazen gevraagd het land positief te belichten. Nederland 2, 17.30 uur.

Netwerk besteedt aandacht aan de banenmarkt, opgezet om veertigduizend Amsterdamse werklozen uit de bijstand te halen. Het initiatief loopt tot mei van dit jaar. Is het een succes of een fiasco? Verder aandacht voor Groen Links en de strijd om plaatsen op de kandidatenlijst. Nederland 1, 20.30 uur.

Sport

Studio Sport Aandacht voor de eredivisiewedstrijd van RKC tegen PSV. Ook aandacht voor de voorbereidingen van de Nederlandse schaatsers in Salt Lake City. Nederland 2, 23.14 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur Andries Knevel praat met arts en voormalig kankerpatiënt Brenda Hermsen over haar geschiedenis, haar toekomst en de vaak hoge prijs voor behandeling. Ook te gast is poppenspeler Aad Peters, bij EO-kijkers bekend om zijn creatie Sir Geoffrey. Nederland 1, 21.35 uur.

TV-show op reis Ivo Niehe bezoekt voetbal-international Jaap Stam in zijn hui ste Rome. Zij praten over Stams gedwongen vertrek bij Manchester United, zijn omstreden boek, zijn leven in Italië en de nandrolon-affaire. Niehe ontmoet ook Kim Phuc, het door napalm getroffen meisje van 'de Vietnam-foto'. Nederland 2, 20.55 uur.

De gids Televisieprogramma over televisie. Matthijs van Nieuwkerk ontvangt onder meer NOS-regisseur Rudolf Spoor over de highlights en achtergronden van zijn regie van Het Huwelijk. Acteur Jack Wouterse spreekt over zijn rol in Spielbergs Band of brothers. Nederland 3, 23.15 uur.

Documentaire

VPRO's Import The Kennedy Secrets. In de deze Franse productie treden mensen op die de Kennedy's, de familie van de Amerikaanse ex-president J.F. Kennedy, goed kennen. In de hoofdrol vader Joe en de broers John en Bob Kennedy. leugens, verraad, vervalsing, moord, corruptie, prostitutie en overspel zijn de ingrediënten.

Informatief

Gezondheidsplein Aandacht voor De Diamant, een school voor hoogbegaafde kinderen, die eind vorig jaar van start is gegaan. Verder een gesprek met Leandra Beeloo, gezinsvoogd en orthopedagoog, over onder toezicht gestelde kinderen. Nederland 1, 17.30 uur.

Spookhuis Start van een nieuwe reeks consumentenprogramma's. Over beunhazen, lekkende dakkapellen, verkeerd gelegde vloeren en ander klantenleed. RTL 4, 21.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden