Televisie

Actualiteiten..

2Vandaag De import van producten uit zogeheten lagelonenlanden is de afgelopen jaren explosief gestegen. 2 Vandaag onderzocht de omstandigheden waaronder arbeiders daar moeten produceren. Arbeiders in de textielindustrie op Mauritius die voor de HEMA produceren, blijken niet in hun bestaan te kunnen voorzien van het loon dat zij krijgen. Verder in het kader van een mogelijke nieuwe Golfoorlog een serie portretten van veteranen uit 1991. Vandaag het verhaal van de Britse doelverkenner James Moore, die met een simpele druk op de knop Iraakse stellingen van twintig kilometer verderop verwoestte. Nederland 2, 17.30 uur.

Netwerk Ton Vriens is Nederlander en cameraman in New York. Zijn zoon Thomas is marinier en wacht op het moment dat hij wordt ingezet in een oorlog tegen Irak. Vriens filmde de militaire loopbaan van zijn zoon, hetgeen leidde tot een verslag waarin vader en zoon wezenlijk verschillen over de juistheid van een eventuele oorlog. Netwerk zendt het uit. Nederland 1, 20.30 uur.

Muziek

De Wagnervereniging In 1883, het sterfjaar van Richard Wagner, richtte een aantal Amsterdamse vereerders van de componist een vereniging op om de uitvoering van zijn 'dramatisch-muzikale' werken ook in Nederland mogelijk te maken. Aan de hand van archief en verhalen van mensen die de Wagnervereniging nog hebben meegemaakt, wordt de geschiedenis van deze roemruchte vereniging gereconstrueerd. Nederland 3, 30.30 uur.

Sport

Nederland-Argentinië Rechtstreeks verslag van de oefenwedstrijd van het Nederlandse elftal tegen Argentinië, de laatste oefenwedstrijd voor de kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, die zaterdag 29 maart in de Rotterdamse Kuip wordt gespeeld. SBS 6, 19.30 uur.

Amusement

Nederland komt thuis Karin de Groot buigt zich over prangende kwesties als: hoe ziek is de mediageile Nederlander, hoe goed kan Olav Mol koken en hoe verging het op het Oostenrijks debutantenbal? Nederland 1, 18.30 uur.

Kinderprogramma

Boyspotting Puberen kan een dagtaak zijn. Wat moet je aan en hoe je te gedragen? De brugklassers Borre, Tom en Benny zetten de noodzakelijke informatie op een rij. Nederland 3, 16.25 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden