Televisie

Actualiteiten..

Netwerk De kinderrechtswinkels dreigen te moeten sluiten, omdat het kabinet de subsidie wil schrappen. Hiermee zou Nederland het VN-verdrag voor de rechten van het kind schenden. En aandacht voor de vraag of de Mabel-affaire het imago van het koningshuis heeft beschadigd. Oud-minister van D66 Roger van Boxtel en historicus Reinildis van Ditzhuyzen laten zich erover uit. Nederland 1, 20.30 uur.

Amusement

TROS Middag Magazine Nieuw programma van de TROS met een uur lang 'ontspannende informatie', gepresenteerd door Bert Kuizenga, Mireille Bekooij en meesterkok Ad Janssen. Nederland 2, 17.05 uur.

Papaul Bruni Heinke komt uit coma in Paul de Leeuws logeerkamer.

Nederland 3, 19.02 uur.

Nationale Nieuwsquiz 2003. Vierde aflevering van 13-delige serie.

Vanavond strijdt hoofdredacteur Pieter Broertjes van de Volkskrantmet zijn team tegen redacteuren van NRC Handelsblad onder leiding van Folkert Jensma. Inzet: de kennis van het nieuws van het afgelopen jaar. Nederland 1, 21.07 uur.

Barend & Van Dorp. Te gast zijn Maria Goos, schrijver van het toneelstuk Cloaca, en zanger Jan Smit. RTL 4, 22.30 uur.

Sport

Studio Sport Rechtstreeks verslag van het UEFA Champions League-duel tussen AEK Athene en PSV. PSV heeft de eerste twee wedstrijden uit de eerste ronde verloren en moet nu winnen om een kans op het bereiken van de tweede ronde te houden. Presentatie Tom Egbers, analyse Youri Mulder, commentaar Jeroen Grüter. Nederland 2, 20.25 uur.

Praatprogramma

Het elfde uur Rob Oudkerk praat met Andries Knevel over de problemen met een harde kern van Marokkaanse jongeren. Welke visie heeft Amsterdam op het aanpakken van de knelpunten rond integratie? Verder: Marja Hasert van de belangenvereniging Ypsilon voor schizofrenie spreekt over het ziekteproces van haar moeder. En auteur Janne IJmker vertelt over haar eerste boek Mijn vriend Samuel. Haar debuut werd bekroond met de prijs voor het beste christelijke kinderboek van 2002. Nederland 1, 21.53 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden