Televisie

Actualiteiten..

Ontbijt TV Aandacht voor het vrouwendarts dat enorm in opkomst is al zijn mannen er beter in. Te gast is Marnix Kappers die het Camarettenfestival presenteert, waarvoor vandaag de aftrap wordt gegeven. Bram Peper vertelt over zijn vriendschap met Gerard Reve. Nederland 1, 7.07 uur.

2Vandaag Een reportage over een weeshuis in Kabul waar de Amerikaanse bombardementen hun sporen hebben nagelaten: de staf is gehalveerd, veel kinderen zijn weggestuurd wegens voedselgebrek, en voor zover ze er nog zijn, kampen ze met angsttrauma's. Nederland 2, 17.30 uur.

Sport

Studio Sport De bobsleester Eline Jurg en langebaanschaatser Mark Tuitert zijn uitgenodigd om te komen praten in de studio. Verder is er een reportage te zien over de Nederlandse handbalsters die zich voorbereiden op het wereldkampioenschap dat volgende week in Italië wordt gehouden. Nederland 2, 21.20 uur.

Amusement

Man bijt hond In het Dingflofbipsfestival opnieuw een kandidaat die meedingt naar de verkiezing van het Europese volkslied: Richard Posthumus (35), bode op het gemeentehuis van Den Helder. Nederland 1, 19.00 uur.

Praatprogramma

Barend & Van Dorp Hans Waterman schuift aan tafel om te praten over zijn 35-jarige carrière als drummer. Hij beschrijft zijn loopbaan in het onlangs uitgekomen boek Drumsolo. Verder is er een optreden te zien en te horen van de Limburgse rockband Neet oet Lottum.

RTL 4, 22.30 uur.

De Firma Interview Hoofdgast is voormalig wereldkampioen boksen Religio Tuur, die aan de tand wordt gevoeld door presentatrice/journaliste Annette van Trigt, voormalig olympisch zwemkampioene Hansje van Bunschoten en Margriet van der Linden, oud-correspondente in New York en nu presentatrice bij TV Noord-Holland. Nederland 3, 23.15 uur.

Documentaire

Er was eens Laatste deel van een driedelige serie over moderne sprookjes van jonge documentairemakers. Dit keer Jeroen Tiemes met De schone slaapster over de kerncentrale van Dodewaard, die officieel is gesloten maar nog wel aan 200 medewerkers werk verschaft. Nederland 1, 0.13 uur.

Informatief

Kaap de Goede Hoop Aflevering 8 van een serie over dromen, met Marten Kroes die met vrouw en kind een bootreis door Frankrijk wil maken, Derk Zweers die nu na de WAO op een scheepswerf werkt, en Rinske van der Meer die met haar firma intervocaal alles van zich af zingt. Nederland 3, 20.02 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden