Televisie

Actualiteiten Goedemorgen Nederland Steeds meer mensen voelen zich aangesproken door goeroes en heelmeesters. Directeur dr. Bram Kuiper van het Helen Dowling Instituut is te gast....

Nederland 1, 6.59 uur.

Twee Vandaag In Ft Worth Texas wordt de Joint Strike Fighter (JSF) ontwikkeld. Nederland investeert 700 miljoen euro in deze opvolger van de F16. Volgens veel politici wordt dat geld nooit terugverdiend en zal het toestel uiteinedelijk veel duurder uitvallen. Een reportage over de fabriek van Lockheed Martin die de JSF ontwikkelt. Nederland 2, 17.58 uur.

Netwerk Artsen die medische fouten maken, komen daar vaak niet openlijk voor uit. Er rust een groot taboe op. Netwerk sprak drie medici die voor het eerst op tv durven toe te geven dat ze ooit een medische misser hebben gemaakt. Bij twee van hen was die zelfs fataal.

Nederland 1, 20.30 uur.

Documentaire Andere Tijden In 1971 won Joseph Strick een Oscar voor zijn 22 minuten durende documentaire over de gebeurtenissen in het Vietnamese dorp My Lai. Het bevel aan de Amerikaanse soldaten ter plekke was: search and destroy. Dat leidde op 16 maart 1968 's morgens vroeg tot het meest beruchte bloedbad van die hele oorlog. Mannen, vrouwen, kinderen, jong en oud, werden bij elkaar gedreven en doodgeschoten. In de documentaire maken vijf Amerikaanse veteranen die in My Lai de opdracht uitvoerden, duidelijk waar de chaos en angst van oorlog mensen toe kunnen brengen. Nu ook in Irak Amerikaanse soldaten voor de krijgsraad worden gesleept, is het relaas over de angst en het vijandbeeld opnieuw relevant. Nederland 3, 20.57 uur.

Hoge Bomen Het levensverhaal van de koning van de roddeljournalistiek. Henk van der Meyden, zoon van een Haagse slager, was een roodharige jongen die gepest werd en 'kon rennen als een paard'. Vrienden en bekenden, onder wie Joop van den Ende en Van der Meydens vrouw en zakenpartner Monica Strottman, vertellen over de bedenker van de Pagina Priveen onhandige, neurotische man, die zijn eigen sprookjeswereld crede. Jasperina de Jong: 'Hij gebruikte ons en wij gebruikten hem.'

Hoge Bomen: Henk van der Meyden gaat ook over de mysterieuze dood van zijn excentrieke vriendin Mathilde Willink, de twijfelachtige reputatie van Club Privn Van der Meydens liefde voor het circus. Nederland 1, 21.07 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden