Televisie

Actualiteiten..

Den Haag Vandaag Vanaf 10.15 uur een rechtstreekse uitzending van het debat in de Tweede Kamer over het regeerakkoord dat de beoogde regeringspartijen CDA, VVD en LPF deze week hebben bereikt. Nederland 2, 10.15 uur.

2Vandaag Rob Oudkerk ontvouwt zijn plannen voor de aanpak van de jeugdcriminaliteit in Amsterdam. Binnen twee jaar wil hij de misdaad met 25 procent verminderen. Om dit te bereiken wil Oudkerk de harde kern laten oppakken, en hen vervolgens 24 uur per dag in de gaten laten houden. Verder aandacht voor het proefproject met een rampenplan in een reeks culturele instellingen in Den Haag. Als blijkt dat de proef een succes is, wordt het project naar de rest van Nederland uitgebreid. Nederland 2, 17.59 uur.

Netwerk Nederland heeft het VN-verdrag voor de rechten van het kind getekend. Door de nieuwe vreemdelingenwet belanden dagelijks asielzoekende kinderen op straat. Hoe kan dit? Verder proteststemmers hebben nieuwe politici gebracht. Zijn ze een verrijking of verarming? Nederland 1, 20.30 uur.

Documentaire

Noorderlicht Volgens de Britse natuurkundige Julian Barbour is tijd een illusie van de geest. Een concept dat losgelaten moet worden. Alleen het nu bestaat. Alle 'nu's' die er kunnen zijn vormen logischerwijs verleden en toekomst. Aan de hand van polaroids probeert hij zijn theorie aannemelijk te maken. Nederland 3, 20.00 uur.

Heilig Vuur Marieke Poos is een jonge vrouw met borstkanker die weet dat ze gaat sterven. Met steun van het Boeddhisme bereidt ze zich voor op haar dood. Drie jaar lang werd de familie gevolgd en registreerde de hoop, de wanhoop, de kracht en de uiteindelijke acceptatie van de aankomende dood. In januari overleed ze. Nederland 1, 22.38 uur.

Informatief

Stardust over de Italiaans/Amerikaanse Dino De Laurentiis. De laatste succesvolle productie van de 82-jarige producer was Hannibal, het vervolg op Silence of the lambs. De Laurentiis kocht de filmrechten voor een gigantisch bedrag, maar verdiende dat ook weer met gemak terug. In zijn carrière was de kleine producer echter niet altijd zo succesvol. Wel beschouwt hij zichzelf als een van de laatste moguls van Hollywood. Hij rijdt Rolls Royce en rookt de duurste sigaren. Nederland 3, 23.57 uur

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden