Televisie

Actualiteiten Goedemorgen Nederland Daphne Bunskoek praat met presentator Pieter Jan Hagens over zijn nieuwe serie Hoge Bomen. En een gesprek over de geweldsexplosie op de Molukken op de verjaardag van de clandestiene Republiek der Zuid-Molukken, de RMS....

Twee Vandaag Aandacht voor Karel van het Reve in Moskou. Volgende week verschijnt de biografie van Karel van het Reve. Een deel van zijn leven speelde zich af in Moskou, waar hij als correspondent van Het Parool betrokken was bij het publiceren van het eerste artikel van Sovjet-dissident Sacharov. Nederland 2, 17.59 uur.

Netwerk De betrokkenen bij het proces-Dutroux gaan vandaag naar het huis van Marc Dutroux in het Waalse Marcinelle om de kooi te bezichtigen waar meisjes verborgen zijn gehouden. In Netwerk vertelt de Vlaamse kinderpsychiater Peter Adriaenssens over de psychologische gevolgen van gevangenschap in een kooi. En het Leger des Heils signaleert een toename van het aantal kinderrijke gezinnen dat dakloos raakt vanwege huurschuld. Zij zwerven of komen in de noodopvang terecht. Nederland 1, 20.30 uur.

NOVA Rechtstreeks verslag van de uitreiking van de Libris Literatuurprijs 2004. Tijdens de uitzending schakelt Jeroen Pauw over naar verslaggever Tonko Dop, op locatie in het Amstel Hotel in Amsterdam. Na een korte reportage volgt een rechtstreeks verslag van bekendmaking en uitreiking van de prijs van 50 duizend euro. Tenslotte zal Tonko Dop de winnaar interviewen. Genomineerd zijn:

Blauwbaards ontwaken van H.C. ten Berge, Buiten is het maandag van J. Berlef, Een schitterend gebrek van Arthur Japin, Gran cafoulevard van Tomas Lieske, Toen kwam moeder met een mes van Nicolien Mizee en Masroest van Rashid Novaire. De jury bestaat uit Ronald Plasterk, Abdelkader Benali, Arie van den Berg, Margot Dijkgraaf en Erik Spinoy. Nederland 3, 22.20 uur.

Documentaire Hoge bomen Ongeautoriseerd biografisch portret van kroonprins Willem-Alexander, uitgezonden op de dag dat deze 37 jaar wordt. Hoge Bomen gaat te werk volgens de beproefde methode: presentator Pieter Jan Hagens praat met mensen die de prins van nabij hebben leren kennen over het leven en het karakter van de prins. Aan het woord komen Louwrens Schaaphok (leraar geschiedenis van zijn middelbare school), hoogleraar politicologie Joop van den Berg die de prins lesgaf en over hem 'het is geen intellectueel' zegt, Rob Knijff (oud-royaltyverslaggever die vaak met de prins meereisde) en Carel ter Linden (predikant die zijn huwelijk inzegende). Maar ook mentoren van latere jaren, afkomstig uit de top van wetenschap en bedrijfsleven, zoals oud-topman van Unilever Floris Maljers, komen aan het woord.

Nederland 1, 21.05 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2020 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden