Televisie

Informatief..

Nova College Tour Eurocommissaris Neelie Kroes wordt gerekend tot de meest invloedrijke vrouwen ter wereld. Ze heeft een geduchte reputatie opgebouwd in het aanpakken van kartelvorming. Onder leiding van Nova-presentator Twan Huys praten studenten met Kroes over haar visie op Europa en de vrije markt, maar ook over carrière, opleidingen, macht, succes en tegenslag.

Nederland 3, 20.25 uur

Netwerk Hilde Roothart kreeg haar zoontje Teun, toen ze 36 was. Hij heeft het het syndroom van Down. Hoewel ze als oudere vrouw een grotere kans had op een kind met het syndroom, liet ze zich bewust niet testen. Hilde is daarmee symbool voor een groeiend aantal vrouwen die een zwangerschap altijd willen uitdragen.

Nederland 2, 20.25 uur

Politiek versus media Betuttelt de politiek de reclamewereld? Hierover wordt gediscussieerd onder leiding van Jort Kelder. Met Joop Atsma, Ingrid van Engelshoven, Jasper van Dijk en Maarten van Rossem.

Het Gesprek, 20.30 uur

Pauw & Witteman Charlotte Mutsaers is te gast vanwege het verschijnen van haar boek Koetsier Herfst, waaraan ze zes jaar werkte. De titel verwijst naar een gedicht van Osama Bin Laden.

Nederland 1, 23.00 uur.

Rock! In de derde aflevering aandacht voor punk, de muziek van de zogenaamde Blank Generation, kansloze, verdwaalde stadjongeren op zoek naar een muzikale uitlaatklep.

Nederland 3, 23.25 uur.

The Blair Years Tony Blair vertelt in The Blair Years hoe zijn geloof hem door lastige perioden van zijn premierschap heeft heen geholpen en zijn werk beïnvloedde. Een interessant thema, met het oog op zijn recente bekering tot het katholicisme kort na zijn ambtstermijn.

BBC 1, 1.55 uur

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden