Televisie

Actualiteiten..

Muziek

Muziekspecial Madonna 'Wat is de kans dat je me vandaag kust?', was Eddy Zoëy's eerste vraag aan Madonna, en een compleet interview volgt. Verder (en dat schijnt uniek te zijn) de nooit uitgezonden clip met een look-alike van president Bush die met een granaat zijn sigaar aansteekt. Nederland 2, 21.40 uur.

Praatprogramma

Oh oh Den Haag Discussie over het vmbo-onderwijs, waar 60 procent van de leerlingen op terecht komen. Van hen komt 30 tot 50 procent zonder diploma van school. Discussie tussen ouders, leerlingen, de minster, de staatssecretaris en Jan Marijnissen van de SP. Locatie: Lorentzcollege in Arnhem. Nederland 2, 19.30 uur.

Barend & Van Dorp Gasten zijn wielrenner Michael Boogerd en Gyuri Vergouw, de organisator van het NK luchtgitaar spelen. RTL 4, 22.30 uur.

Studio 2 nieuws en voetbal Nina Brink beleeft haar première als commentator van de wereldgeschiedenis, zij aan zij met Maarten van Rossum en Jort Kelder. Zelf schreef ze die ooit door met een perfecte timing World Online naar de beurs te brengen. Nederland 2, 22.48 uur.

Kinderprogramma

Het testament Negendelige animatieserie met verhalen uit de Bijbel, preciezer: het Oude Testament. Eerste aflevering, Noch met zijn ark, en Adam en Eva. Nederland 3, 11.20 uur.

Documentaire

Nieuw economisch peil Suriname is doodarm, hoewel rijk aan bodemschatten. Interessant is de vraag hoe dat komt, maar Roy Silos wil er vooral iets aan doen. Hij wil een bloeiende tuinbouw in Suriname opzetten. Nederland 3, 20.00 uur.

Afscheid van mijn broer In september 1996 wordt bij Peter Holland een zeldzame en ongeneeslijke vorm van kanker geconstateerd. Peter vraagt zijn broer, de filmmaker Luke, een film te maken over zijn leven met kanker, nadrukkelijk niet over de dood. Vanaf dat moment tot aan Peters dood brengt Luke verslag uit van het lijden van zijn broer. Nederland 1, 22.58 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2019 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden