Televisie

Kunst..

Rolf on art In Delft gefilmd portret van de schilderijen van de schilderVermeer. BBC-presentator Rolf Harris schilderde er zijn versie van Hetmeisje met de parel.

BBC 1, 19.15 uur.

Amusement

Andermans veren Nieuwe serie over de wereld van het cabaret. Vanavondstaat de domheid centraal, met onder meer fragmenten van Ramses Shaffy enJasperina de Jong, Laurel & Hardy en Urbanus.

Nederland 1, 21.05 uur.

Koefnoen 'Andere Tijden' toont opgedoken filmmateriaal van dekoninklijke familie vlak na de oorlog uit het privé-archief van deOranjes. Daarnaast een aflvevering van van 'Per Seconde Wijzer', met alsdeelnemers 'Rachel Hazes' en 'Harmke Pijpers'.

Nederland 2, 22.15 uur.

Actualiteiten

Netwerk Het actualiteitenprogramma stelt zich de vraag of Nederland inde ban van de angst is. Vier jaar na de aanslagen in de Verenigde Statenbesteedt het programma aandacht aan de nieuwste terreurwetten in Nederland.Hoe effectief zijn de maatregelen?

Nederland 1, 20.30 uur.

Cultuur

Vals plat Jonge en oude filmmakers uit diverse culturen schetsen eenpersoonlijk beeld van de veranderende samenleving.

Nederland 3, 16.20 uur.

Religie

Kruispunt Wat kunnen kerken in New Orleans doen om de nood te lenigen?Kruispunt probeert antwoord te vinden op de vraag of God ten tijde vanrampen troost of verlatenheid biedt.

Nederland 1, 22.50 uur.

Film

Door David Sneek

Tommy Boy (Peter Segal, 1995). Flauwe komedie over een domme jongen diezijn vaders autofabriek overneemt. Veronica, 18.40 uur.

Madame Jeanette (Paula van der Oest, 2004). Madame Jeanette is eenzomerse komedie waarin een vrolijk spel wordt gespeeld met etnischevooroordelen. Surinamers zijn blijmoedige mensen die dansend door de kamergaan; de blanken zijn amorele criminelen.

Nederland 3, 19.15 uur.

The Wedding Planner (Adam Shankman, 2001). Jennifer Lopez regeltandermans bruiloft tot in de puntjes, maar is zelf nog niet getrouwd. Danontmoet ze Matthew McConaughey. RTL 5, 20.30 uur.

The General's Daughter (Simon West, 1999). Barre, clichérijkeverfilming van de gelijknamige roman die Nelson DeMille na de eersteGolfoorlog schreef over de rol van de vrouw in het Amerikaanse leger.Vrouwen die mannenwerk doen, dat vond de schrijver maar niets. Veronica,20.30 uur.

A Beautiful Mind (Ron Howard, 2001). Met vier Oscars bekroond drama overde schizofrene wiskundige John Forbes Nash, die overal samenzweringen ennumerologische patronen meent te zien. BBC 1, 22.00 uur.

Fair Game (Andrew Sipes , 1995). Actiefilm die de eerste moest zijn vanvier films van producent Joel Silver met supermodel Cindy Crawford, maarna de mislukking besloten beide partijen het contract op te zeggen.Veronica, 22.45 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden