Televisie

Radio en televisie, publiek en commercieel, sluiten vandaag de handen ineen voor gezamenlijke programma's rond de ramp in Azië...

Televisie

Martijn Krabbé, Paul de Leeuw en Robert ten Brink zijn de presentatoren van de Nationale Actie voor Azië, die vanavond op Nederland 2, RTL 4 en SBS 6 wordt uitgezonden. Het gezamenlijke programma van de publieke en commerciële televisienetten staat in het teken van fondsenwerving voor gironummer 555 van de Samenwerkende Hulporganisaties voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Op alle drie zenders zijn ondermeer speciale afleveringen te zien van RTL Boulevard, het Hart van Nederland (SBS 6) en de TV Show van Ivo Niehe (TROS). Hierin vertelt oud-NOS-baas Gerrit-Jan Wolffensperger, net terug uit het rampgebied, over zijn ervaringen. Ook schrijvers (Adriaan van Dis) en cabaretiers (Sanne Wallis de Vries) verwoorden hun gevoelens. De gezamenlijke uitzending wordt in het buitenland verspreid door BVN-TV, de tv-wereldomroep. Overdag zendt Nederland 2 het speciale programma van Radio 555 uit (zie onder Radio). Nederland 2, RTL 4 en SBS 6, 18.30 tot 23.50 uur.

Popzenders

Ook de muziekzenders MTV, TMF en The Box en de kinderomroep Nickelodeon dragen hun steentje bij. Donderdag vanaf 15.00 uur gaat TMF de hele dag live met een speciale uitzending die in het teken staat van de ramp in Azië. De presentatie is in handen van TMF-vj's Jeroen Post en Renate Verbaan, MTV-presentatrice Barbara Karel en Nickelodeon's soap-ster Sabine Koning. Er zijn live optredens van Within Temptation, The Sheer, Hind, Daniel Lohues en Intwine. Jongeren doen hun verhaal over de ramp en Nederlanders leggen uit hoe zij zich van hieruit inzetten voor hulp aan de getroffen gebieden. TMF gaat op bezoek bij RTL Boulevard, Radio 538 en Radio 3FM en schakelt 's avonds over naar Amsterdam, waar op de Dam een benefietconcert is van de gezamenlijke radiozenders. TMF, vanaf 15.00 uur.

Radio

De radiostations Yorin FM, RTL FM, Radio Veronica, 3FM, Noordzee 100.7 FM, Radio 10 Gold en Radio 538 trekken vandaag samen op, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de zeebeving in Azië. Zij noemen zich voor de gelegenheid allemaal Radio 555, naar het gelijknamige gironummer. Hoogtepunt is het benefietconcert op de Dam in Amsterdam vanavond, dat dan ook Radio 555 Concert heet. Daar treden tussen 19.30 en 22.00 uur onder andere op: Di-rect, Blof, Trijntje Oosterhuis, Do, Acda en de Munnik, Xander de Buisonjé, Berget Lewis en Dinand Woesthoff. De nummer-1 dj van de wereld, Tiësto, sluit het concert af. Honderden vrijwilligers verspreiden machtigingskaarten voor giro 555 onder de bezoekers op de Dam. De jongerenomroep BNN zendt rond middernacht een samenvatting van het concert uit op Nederland 2. Radio 555 (op tal van frequenties, ook op de korte golf), 06.00 tot 22.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden