Televisie

Informatief..

Opsporing Verzocht Op 5 mei 2004 is de 43-jarige campinghouder André van Rossum met zijn broer aan het werk op zijn camping De Messemakker in het Brabantse Sint Agatha (gemeente Cuijk). Ze krijgen een telefoontje dat er inbrekers zijn gezien en besluiten die te gaan zoeken. Als André een voortent ingaat waar op dat moment één van de inbrekers is, wordt hij neergestoken. In juni 2004 is er ook aandacht aan deze zaak besteed, maar er is nu nieuwe informatie. Nederland 2, 20.30 uur.

Klootwijk aan Zee In de vijfde aflevering van deze serie aandacht voor IJmuiden waar binnenkort op land zeetong zal worden gekweekt. Een visbioloog weet hoe dat moet. De eerste zeetong die groot genoeg is voor consumptie wordt gebakken in Klootwijk aan Zee. Nederland 3, 21.25 uur.

Het elfde uur Het CDA-Tweede-Kamerlid Gerda Verburg gaat in op de AOW-plannen van PvdA-leider Wouter Bos en het toenemende vertrouwen in het kabinet. Hijltje Vink spreekt over de behoefte aan meer pleeggezinnen en het afnemende animo om pleegouder te worden. Vink is zelf moeder van zeven pleegkinderen. Ook aandacht voor BDD (Body Dysmorfic Disorder), waarbij schoonheidsidealen en zelfbeeld een rol spelen. Nederland 1, 21.55 uur.

Documentaire

Het uur van de wolf Over het Mariinski Theater, het opera- en ballettheater in St. Petersburg, dat werd geopend in 1783. Over mensen die zijn bezeten van ballet. Nederland 3, 20.15 uur.

Ontspanning

Cabaret & Co In deze aflevering wordt de vraag gesteld waarom een cabaretprijs zo belangrijk is. Heeft het te maken met de bewaking van de kwaliteit van het cabaret? Met Kees Torn, genomineerd voor de Neerlands Hoop 2005. Nederland 3, 23.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden