Televisie

Actualiteiten..

Kunst

Kunst moet zwemmen Live vanuit café N.A.P. in Amsterdam, met recensies van het actuele culturele aanbod. Vandaag: De passie van John Leerdam voor Spike Lee, naar aanleiding van Lee's nieuwe film 25th Hour. Verder beoordelen Joke van Leeuwen (schrijfster) en Arjen Anker (acteur) elkaars werk, en komt Hans Dagelet vertellen waarom hij het helemaal heeft gehad met de recensenten in Nederland. Nederland 3, 17.00 uur.

Sport

NOS Studio Sport Verslag van de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik, een afstand van 258 kilometer. Van omstreeks 14.00 tot oneveer 17.00 uur is de wereldbekerwedstrijd rechtstreeks te zien. Commentatoren zijn Herbert Dijkstra en Erik Breukink. Nederland 2, 12.05 uur.

Praatprogramma

Kruispunt Vrijdag doet de rechter uitspraak in de zaak van de in Venlo doodgetrapte René Steegmans. René vroeg aan twee jongens wat respect voor een passerende oudere vrouw en moest dat met de dood bekopen. Zijn ouders vertellen voor het eerst hun verhaal: over de moord, het afscheid, het schokkende relaas van de ouders van de daders, demoeilijke maanden die volgden, over de rechtszaak en de uitspraak. Nederland 1, 22.10 uur.

Documentaire

Vrije Geluiden Uit de serie Toonmeester: Galina Oetsvolskaja. Dirigent Reinbert de Leeuw geeft een toelichting op Oetsvolskaja's extreme muziek: beuken op kisten, handen tot bloedens toe, kruiend ijs en voetstappen in de sneeuw. Samen met Cherry Duyns bezoekt De Leeuw Oetsvolskaja in haar woning in St.-Petersburg, Volstrekte geheimzinnigheid, een speurtocht. Waar komt die muziek vandaan? Nederland 3, 11.00 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden