Televisie

Actualiteiten..

Buitenhof Interview met Anthony Burgmans, topman van Unilever, over de pogingen van de commissie Tabaksblat om nieuwe omgangsvormen in het bedrijfsleven te introduceren. Hoeveel vertrouwen heeft hij in het economische beleid van het kabinet Balkenende? Plus een gesprek met de minister van Economische Zaken, Laurens Jan Brinkhorst (D66). Nederland 3, 12.07 uur.

Drama

Up Town Tragikomisch portret (BBC) van een vrouw van middelbare leeftijd die een afspraakje heeft. Gespeeld door Joanna Lumley, bekend van Absolutely Fabulous. Nederland 3, 19.35 uur.

24 Tweede reeks van de Amerikaanse real-time thrillerserie, die in 24 afleveringen 24 uur behandelt. Hoofdrollen voor Kiefer Sutherland (special agent Jack Bauer) en Sarah Clarke. Aflevering 1: Day 2: 8.00 am - 9.00 am. Yorin, 22.00 uur.

Kunst Nieuw in Nederland Nieuwe serie

over recente aanwinsten van Nederlandse musea. Aflevering 1.

Nederland 1, 18.25 uur.

R. A. M Specials Special over cellist

Ernst Reijseger. Hij ontmoet onder anderem slagwerker Han Bennink, celliste Larissa Groeneveld en pianist Frank van de Laar. Nederland 3, 19.50 uur.

Muziek

Vrije geluiden Interview met dirigent Valery Gergiev, onder meer over het naar hem vernoemde Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival dat momenteel plaatsvindt en gewijd is aan de Russische componist Sergei Prokoviev. Nederland 3, 11.00 uur.

Documentaire

Tegenlicht De eeuw van Kohnstamm. Over Max Kohnstamm, een van de vormgevers van een verenigd Europa en onder meer lid van de denktank The European Policy Center. Hoe ziet hij de toekomst van de EU? Wat kan Europa nog betekenen in de 21e eeuw? Nederland 3, 20.55 uur.

Close-up Het wilde wonen. Over de vrijheid om te wonen hoe je wilt. Interviews met onder anderen Carel Weeber, oud-hoogleraar bouwkunde, en architect Sjoerd Soeters over wie er bepaalt hoe we kunnen en mogen wonen.

Nederland 1, 22.53 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden