Televisie

Actualiteiten..

Buitenhof Gesprek met Rob Oudkerk, de nieuwe PvdA-lijsttrekker van Amsterdam. Verder een interview met Ahold-topman Cees van der Hoeven, die kritiek heeft op de Europese Bank. Rechtsfilosoof Paul Cliteur opent de aanval op het Openbaar Ministerie, naar aanleiding van de schikking in de bouwfraude. Nederland 3, 12.08 uur.

7-dagen Over het geloof in ondernemerschap als antwoord op de economische crisis. Vaders uit Blaricum leren hun kinderen hoe ze een eigen zaak moeten opzetten. Verder een interview met Sweder van Wijnbergen, oud-sg van het ministerie van Economische Zaken en beginnend internetondernemer, die de huidige crisis ziet als een tijdelijk verschijnsel. Nederland 3, 22.05 uur.

Kruispunt Over het 'vergeten' verhaal van de Sinterklaasrazzia in Haarlem op 6 december 1944. Op het moment dat de aandacht bij het verzet vanwege Sinterklaas verslapte, werden 1500 mannen opgepakt. Slechts weinigen overleefden het. Nederland 1, 22.20 uur.

Muziek

Paradisolife Met een optreden van zangeres Macy Gray. Nederland 3, 19.27 uur.

Sport

Sport op zondag Jack van Gelder spreekt met Ruud Gullit, met name over anekdotes uit zijn lange carrière. Voorts een interview met de Hongaarse voetballer Tamas Petö van NAC. Nederland 2, 22.50 uur.

Amusement

Villa Felderhof ontvangt minister Els Borst en filmjournalist René Mioch, die in Hollywood bekend schijnt te staan als Mr Nice Guy. Nederland 1, 20.50 uur.

Neerlands Trots RTL 4 gaat een nieuwe prijs, de Rembrandt, uitreiken aan de beste Nederlander in categorieën zoals film, tv, sport en humor. Omdat het publiek zelf mag stemmen, onderscheidt de Rembrandt zich van de talloze prijzen die door vakjury's worden uitgereikt. RTL 4, 21.00 uur.

Eric van Sauers is Eric van Sauers Start van een reeks tv-registraties van voorstellingen van cabaretiers. Deze week: Eric van Sauers. Nederland 3, 22.40 uur.

Kunst

Zeeman met boeken Michaël Zeeman praat met Bas Heijne, Xandra Schutte en Margot Dijkgraaf over nieuwe boeken van Bouazza, Komrij, Seiffert en Veronesi. Nederland 3, 23.35 uur.

Kunst... omdat het moet Documentaire over 'De Grote Shalyapin', de Russische bas Fjodor Shalyapin. Hij werd in 1873 geboren als zoon van een arbeider. Zonder noemenswaardige vocale scholing bereikte hij de internationale opera-top. Nederland 3, 0.30 uur.

Praatprogramma

HH Zondag Hugo Haenen en Hanneke Groenteman ontvangen Marjon van Royen, correspondente in Zuid-Amerika en de Belgische kunstenaar Dave Schweitzer, die schilderijen maakt van met HIV besmet bloed. De muziek wordt verzorgd door De Kift. Nederland 3, 17.00 uur.

Kinderprogramma

Lezen met je oren Serie over kinderboekenschrijvers, omlijst met muziek. Vandaag leest Max Velt huijs voor uit zijn dierenverhalen, begeleid door een jazzorkest onder leiding van Tony Overwater. Z@ppelin, 9.40 uur.

Documentaire

Close up De Joodse moeder in de film. Het stereotype beeld van joodse moeders in Hollywoodfilms is dat van luidruchtige, onaangename, dominante en niet bijzonder aantrekkelijke vrouwen, die altijd klaarstaan met bergen voedsel. Documentaire over de manier waarop dit, volgens de makers onjuiste, beeld zijn weg vond in de Amerikaanse film. Nederland 1, 18.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden