Televisie

Actualiteiten..

Twee Vadaag Een interview met de Soedanese Mende Nazer, die op 12-jarige leeftijd werd ontvoerd en als slavin terecht kwam bij rijke Arabieren in Khartoem. Later werd ze verkocht aan een Arabische familie in Londen, waar ze kans zag te ontsnappen. Haar verhaal is recentelijk in boekvorm verschenen. Nederland 2, 17.59 uur

Netwerk Wat is de toekomst van de verzorgingsstaat? Blijft de overheid een schild voor de zwakkeren? Een gesprek met minister van Sociale Zaken Aart Jan de Geus. Nederland 1, 20.30 uur.

Praatprogramma

Barend en Van Dorp Te gast zijn Kim van Koten en Michiel Huisman, hoofdrolspelers van de film Phileine zegt sorry, naar de gelijknamige roman van Ronald Giphart. Ook vertelt Jack Kooistra zijn verhaal, hij spoort al veertig jaar op eigen houtje gevluchtte Nederlandse oorlogsmisdadigers op. RTL 4, 22.30 uur.

Amusement

RTL Boulevard Een interview met actrice Meg Ryan. Verder een reportage over fotograaf Erwin Olaf, en uitgebreid aandacht voor de 'Palingsound' van Volendam. RTL 4, 18.30 uur.

Kunst

Als twee druppels water Film van regisseur Fons Rademakers, die cetraal staat tijdens het filmfestival in Utrecht. De Tweede Wereldoorlog heeft Nederland in zijn greep. De timide sigarenverkoper Ducker leidt een ingeslapen bestaan onder de duim van zijn vrouw, die een relatie heeft met een NSB'er. Opeens krijgt zijn leven een radicale wending en belandt hij in een wereld van verzet en sabotage. De film is gebaseerd op het boek De donkere kamer van Damocles van W.F. Hermans. Nederland 3, 23.57 uur.

Informatief

Man bijt hond De Nederlandse Amerikaan Robert McDonald heeft al vaak het Guinness book of records gehaald. Zo verbrak hij bijvoorbeeld de records schommelen in een schommelstoel en wakker blijven. En als zijn boot van 372 duizend ijslolliestokjes blijft drijven, is ook dat een record. Verder aandacht voor de stichting Cavia, die gedumpte en verwaarloosde cavia's opvangt. Nederland 1, 19.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden