Televisie

Actualiteiten..

Netwerk Reportage over 'excentrieke burgers' die onder de noemer 'Leefbaar...' in de (lokale) politiek terecht zijn gekomen. Verder aandacht voor Angola, waar vrede is gesloten na 27 jaar burgeroorlog. Twee Nederlandse hulpverleners die net zijn teruggekeerd praten over de toekomst van een verloren land. Nederland 1, 20.30 uur.

Sport

Tour de France Rechtstreeks verslag van de vijftiende etappe van de Tour de France van Vaison la Romaine naar Les Deux Alpes over 226,5 kilometer. Met commentaar van Mart Smeets, Herbert Dijkstra en Erik Breukink. Nederland 2, 13.45 uur. Samenvattingen in het NOS Sportjournaal (Nederland 2, 18.44 uur), Studio Sport (Nederland 2, 19.30 uur), het Tour de Francejournaal (Nederland 2, 22.55 uur) en het NOS Sportjournaal (Nederland 3, 22.13 uur).

Documentaire

Urbania Herhaling van een eerder uitgezonden portret van Cees van Leeuwen, inmiddels LPF-staatssecretaris voor cultuur en media. In deze uitzending (van 28 mei jongstleden, toen Van Leeuwen nog niet in beeld was voor een staatssecretariaat) vertelt Van Leeuwen over zijn successen als bassist van de groep Kayak en zijn huidige beroep als advocaat in de muziekindustrie. Dat hij een doorzetter is, blijkt onder meer uit het fanatisme waarmee hij een unieke collectie wijnen verzamelde. Nederland 3, 20.00 uur.

Andere Tijden Deze week veertig jaar geleden kwam het conflict tussen Nederland en Indonesië om het bezit van Nieuw-Guinea in een beslissende fase: in Middleburg, in de Amerikaanse staat Virginia, begonnen geheime besprekingen die leidden tot de oplossing van het conflict. Andere Tijden ontdekte dat Prins Bernhard een jaar eerder een bemiddelende rol speelde: hij ging in het geheim op bezoek bij de toenmalige Amerikaanse president Kennedy, terwijl zijn agenda officieel een reis naar Mexico meldde. Andere Tijden citeert uit de notulen van dat gesprek. (Herhaling) Nederland 3, 20.30 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden