Televisie

Drekwerk

Zaterdag, SBS 6, 21.55 uur

Keurmeester Rob Geus (De Smaakpolitie) kreeg carte blanche van SBS 6 om een nieuw programma te bedenken. Hij kwam met Drekwerk, waarin Geus, bekend om zijn smetvrees, meeloopt metonder meer rioolwerkers, putjeszuigers en ongediertebestrijders.

Opium

Zaterdag, Nederland 2, 22.35 uur

Cornald Maas praat in de foyer van het DeLaMar Theater onder meer met de acteurs Eric en Beau Schneider. Voor deze vader (78, Louis D'Or-winnaar) en zoon (24, bekend van GTST) gaat binnenkort een droom in vervulling: ze staan samen op het toneel in het stuk A Life in the Theatre van schrijver David Mamet.

Life's too short - Special

Zaterdag, BBC 2, 23.00 uur

'Showbizz-lilliputter' Warwick Davis keert terug in deze eenmalige special van de door Ricky Gervais en Stephen Merchant gecreëerde comedyserie. Warwick probeert drie vrienden ervan te overtuigen een cabaretgroepje op te richten, en filmster Val Kilmer heeft zijn hulp nodig bij een comeback.

De overnachting

Zaterdag, Radio 1, 00.00 uur

Golden Earring-frontman Barry Hay is te gast in het nachtelijke interviewprogramma van Patrick Lodiers, waarin een bekendheid incheckt in een kamer in het Amsterdamse College Hotel. Hay wordt deze zomer 65 jaar, maar is nog altijd op tournee met de Earring en speelt zijn grootste hits voor volle zalen.

Eva Jinek op zondag

Zondag, Nederland 1, 9.30 uur

Eva Jinek ontvangt zakenman Joep van den Nieuwenhuyzen, die vooruitblikt op het megaproces dat deze week tegen hem begint. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem onder andere van het plegen van faillissementsfraude, omkoping, meineed en verduistering.

De Ronde van Vlaanderen

Zondag, Nederland 1, 13.10 uur

Rechtstreeks verslag van een speciale editie van de voorjaarsklassieker De Ronde van Vlaanderen: de wielerwedstrijd bestaat een eeuw, al is dit pas de 97ste editie (de eerste Ronde was in 1913, maar pas vanaf 1919 werd hij elk jaar verreden). Met commentaar van Mart Smeets en Maarten Ducrot.

Benali boekt

Zondag, Nederland 2, 18.50 uur

In De Zaak 40/61 (1962) deed Harry Mulisch verslag van het Eichmann-proces, en ontvouwde hij de theorie dat iedereen zich zo kan ontwikkelen als de oorlogsmisdadiger Eichmann. Is dit boek journalistiek of fictie? Abdelkader Benali bezoekt in Jeruzalem Gabriel Bach, een van de twee aanklagers bij het proces.

Andere tijden

Zondag, Nederland 2, 21.25 uur

In De grijze revolutie wordt een parallel getrokken tussen de 50Plus-partij van Henk Krol en het Algemeen Ouderen Verbond van Jet Nijpels, die in 1994 met zes zetels in de Kamer belandde. Dit succes was te danken aan verontwaardiging onder ouderen over het AOW-plan van CDA-lijsttrekker Brinkman.

S.O.S. Syrië

Maandag, Nederland 2, 20.15 uur

Rechtstreeks vanuit Amsterdam presenteren Tijs van den Brink en Jeroen Pauw een benefietprogramma voor Syrië. Met studiogesprekken en reportages ter plaatse wordt aandacht gevraagd voor de vier miljoen Syriërs die zijn getroffen door geweld.

Stop in the name of love

Maandag, Nederland 3, 20.25 uur

Nieuw datingprogramma van BNN waarin Nicolette Kluijver met een bus vol vrijgezelle vrouwen uit de grote steden de provincie intrekt. Want in de provincie zijn volgens de statistieken veel meer single mannen beschikbaar dan in de grote steden. Een soort Vrouw zoekt boer dus eigenlijk.

RamBam

Maandag, Nederland 3, 21.55 uur

Het team van RamBam neemt de doctoraalscriptie van Willem-Alexander uit 1993 onder de loep, die al enige weken ter inzage ligt op de Universiteit van Leiden, waar de aanstaande koning geschiedenis studeerde. Er wordt onder meer plagiaatsoftware losgelaten op Willem-Alexanders scriptie.

Tegenlicht

Maandag, Nederland 2, 22.15 uur

Een portret van positieveling Peter Diamandis, die ervan overtuigd is dat we de komende twintig tot dertig jaar alle grote problemen in de wereld kunnen oplossen. Diamandis verkondigt zijn ideeën op de door hemzelf en futuroloog Ray Kurzweil opgerichte Singularity University, midden in Silicon Valley.

Die 5 dagen in mei

Maandag, Nederland 2, 23.10 uur

Vijf regisseurs maakten een documentaire over de strijd tegen de Duitsers bij de Duitse inval in mei 1940. Regisseur Hans Heijnen begint met Daar komen de buren, waarin de laatste nog levende veteranen uit Limburg vertellen hoe hun buren hun vijand werden, in de strijd vlak voor de capitulatie op 15 mei 1940.

undefined

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden