Televisie

Actualiteiten..

HARDTalk Terwijl de voorbereidingen voor een oorlog in Irak in volle gang zijn, wordt achter de schermen al druk gemanoeuvreerd om de Iraakse olie in handen te krijgen. Wat is nu nog de betekenis van Opec? BBC World, 20.30 uur.

Sport

Studio 2 Nieuws en voetbal Op bezoek in de studio bij Roderick Velo is Theo Reitsma. Sinds 1967 was hij sportcommentator, en jarenlang was hij dé commentator bij grote voetbalwedstrijden. Onlangs ging hij met de vut, maar af en toe mag hij toch nog even. Verder op bezoek Gerald Sibon en John de Jong van Heerenveen. Nederland 2, 22.45 uur.

Amusement

Goedemorgen Nederland Daniël Boissevain staat vanaf deze week op de planken met Het Toneel Speelt, in het stuk Van Gogh. Hoe is het om in des schilders huid te kruipen? Dick Leurdijk van Clingendael over de laatste ontwikkelingen in de kwestie Irak. Carla van Baalen van de Katholieke Universiteit Nijmegen over het eeuwige gezeur bij kabinetsformaties. En de teloorgang van de carnavalshit. Nederland 1, 06.59 uur.

Informatief

Het spel van vrijheid en macht Derde van een serie documentaires over de machtsverhoudingen in de wereld. Dit keer aandacht voor Cambodja, dat door de Vietnamoorlog van crisis in crisis verzeild raakte. Nederland 1, 17.08 uur.

Radar De spontaan knappende ruiten van de Volkswagen Passat houdt de gemoederen nog steeds bezig. De een denkt dat hij wordt beschoten, en ander denkt een steen door de ramen te hebben gekregen. Nederland 2, 19.30 uur.

Nieuw Economisch Peil Reportage over de snackbarbranche. Het aantal snackbars neemt nog steeds in stevig tempo af. De vijf bestuursleden van de brancheorganisatie zijn allen gepassioneerde snackbakkers. Nederland 3, 20.03 uur.

School als bedrijf Het alles overheersende probleem in het onderwijs is het lerarentekort. Wat is het antwoord op deze crisis? De RVU besteedt een maand lang aandacht aan het onderwijs. Vandaag: Portret van basisschool De Hasselbraam in Almere. Nederland 3, 21.27 uur.

Meer over

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden