Televisie

Actualiteiten..

Twee Vandaag De afgelopen week zijn er zeven mensen in Groot Brittannië opgepakt omdat ze het gif ricine bewaarden. Interview met defensiedeskundige Robert Fox over de vraag hoe reëel de dreiging van een aanslag in Engeland is. Nederland 2, 17.30 uur.

Netwerk In de serie Blind Date gaat lijsttrekker Gerrit Zalm van de VVD op onverwacht werkbezoek. Nederland 1, 20.30 uur.

Nederland Kiest Debat tussen Jan Pronk (PvdA) en Hans Wiegel (VVD) over de vraag of de PvdA nu al zijn premierskandidaat bekend moet maken. Presentatie: Ferry Mingelen en Paul Witteman. Nederland 3, 22.20 uur.

Drama

Shockers Psychologisch dramaserie over de donkere kanten van de mens, geschreven door jonge auteurs. Afl 2: Dance. Over een weduwnaar die zijn zoon en dochter alleen probeert op te voeden. Nederland 3, 21.05 uur.

Kunst

R.A.M. Hoofdgast is schrijfster Esther Gerritsen (1972) naar aanleiding van haar nieuwe boek Tussen een Persoon, een monoloog van een vrouw die wil dat het leven stopt op het hoogtepunt. Verder aandacht voor The Libertines en een interview met twee jonge Israëlische architecten over architectuur van Joodse nederzettingen in de bezette gebieden. Nederland 3, 23.15 uur.

Praatprogramma

Het Elfde Uur Verkiezingsdebat met Gerrit Zalm (VVD), Wouter Bos (PvdA) en Jan Peter Balkenende (CDA) over onder meer zorg, veiligheid en economie. Nederland 1, 21.52 uur.

Barend & Van Dorp Te gast zijn VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm, FNV-voorzitter Lodewijk de Waal en GTST-actrice Victoria Koblenko. RTL 4, 22.30 uur.

Documentaire

Andere Tijden Omdat de huidige verkiezingen onder meer in het teken staan van immigratie en de gezinshereniging, gaat Andere Tijden terug naar het begin van de gezinshereniging: die van de Spanjaarden in de jaren zestig. Het programma laat zien hoe het vreemdelingenbeleid tussen 1960 en 1965 versoepelde onder druk van het bedrijfsleven. Nederland 3, 20.30 uur.

Studio Sport Bobby Fischer, de dolende koning. Studio Sport-documentaire over schaaklegende Bobby Fischer, die in 1972 wereldkampioen werd en daarna van de aardbodem verdween. Het is een raadsel waar hij is gebleven. Wel is zeker dat de topschaker een zwervend bestaan leidt en niet gevonden wil worden. Ook houdt hij er radicale ideeën op na. De FBI schaduwde hem jarenlang uit angst dat hij voor de Russen spioneerde. Nederland 2, 22.53 uur.

Informatief

Factor Hoe machtig is de Joodse lobby? Over de vraag hoeveel invloed de Joodse lobby in de VS heeft op het Midden-Oostenbeleid van de Amerikaanse regering. Gesprekken met Amerikaanse lobbyisten, politici en critici. Nederland 1, 23.20 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden