TELEVISIE VANDAAG

RADIO..

ACTUALITEITEN

ONTBIJT TV Aandacht voor de eerste campagnebijeenkomst van de nieuwe PvdA-leider Ad Melkert, de beginnende toer van Máxima en Willem-Alexander in Noord-Brabant, en Joop van den Ende. Nederland 1, 7.07 uur.

MÁXIMA, DE KENNISMAKING Rechtstreeks verslag van het bezoek van Willem-Alexanders verloofde en de kroonprins aan Noord-Brabant (13.05-14 uur) en een samenvatting plus terugblik met onder anderen Volkskrant-correspondente voor Latijns Amerika Ineke Holtwijk (19.25-19.49 uur). Nederland 2.

TOUR D'HOLLANDE 2Vandaag laat zich niet onbetuigd in de aandacht voor het bezoek van Het Paar aan Noord-Brabant, maar dan voor wat het niet ziet: een bijzondere school in Tilburg met kinderen van veertig nationaliteiten. Nederland 2, 17.29 uur.

ORANJE IN HET LAND Ook hier uitgebreid verslag van het majesteitelijke bezoek aan Noord-Brabant, plus reportages over de reacties bij de bevolking. RTL 5, 19 uur.

NETWERK Deze rubriek laat diverse personenen Máxima ongevraagd adviseren: een reclamedeskundige, een financieel specialist, een historicus en kolonel Bosshardt van het Leger des Heils. Nederland 1, 20.30 uur.

SPORT

NEDERLAND-ESTLAND In het Sportjournaal aandacht voor de voorbereiding van de WK-kwalificatiewedstrijd van komende woensdag. Nederland 2, 18.40 uur.

AMUSEMENT

RTL BOULEVARD Programma over actualiteiten op het gebied van showbizz, royalty (Máxima!), misdaad en lifestyle. Met onder anderen misdaadjournalist Bart van Hout over de EBI, de zwaarste gevangenis van Nederland in Vught.

RTL 4, 18.30 uur.

GEMEENSCHAP & GOEDEREN Frans Bromet probeert Nederlanders aan de praat te krijgen over geld. Vanavond doet hij dat in deze nieuwe aflevering in woongroep Spoorzicht, waar zes bewoners in de leeftijd van 35 tot 69 jaar niet altijd even soepel met elkaar omgaan. Nederland 3, 19.27 uur.

PRAATPROGRAMMA

HET ELFDE UUR Andries Knevel praat met presentator Leo Fijen van Kruispunt over diens boek met een recept tegen kerkverlating, met oud-Volkskrant-columniste en quizmaster Chazia Mourali, en minister Frank de Grave van Defensie. Nederland 1, 21.35 uur.

JACOBINE Nieuwe talkshow van Jacobine Geel, met in deze eerste aflevering onder anderen de techniekethicus Tjalling Swierstra over IVF en het afscheid van de ooievaar. Nederland 1, 22.53 uur.

DOCUMENTAIRE

GEZONDHEIDSPLEIN Eerste aflevering van een nieuwe serie, met aandacht voor bijwerkingen van medicijnen, Bijlmerslachtoffers, een speakerscorner en de alcoholcampagne van het ministerie van VWS. Nederland 1, 17.40 uur.

ANDERE TIJDEN Eerste uitzending van een nieuwe reeks, over het sociale en maatschappelijke effect van de zogeheten zwarte school, waar meer dan 70 procent van de kinderen uit allochtonen bestaat. Nederland 3, 20.28 uur.

IMPORT: HOSTAGE Deel 1 van een driedelige serie over de rol van het Westen bij de gijzeling van burgers door moslim-extremisten in het Beiroet van de jaren tachtig. Vanavond: Missing over de eerste gijzelingsacties. Nederland 3, 00.00 uur.

Wilt u belangrijke informatie delen met de Volkskrant?

Tip hier onze journalisten


Op alle verhalen van de Volkskrant rust uiteraard copyright.
Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright @volkskrant.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden